Argint și bronz pentru România, la cea de-a 7-a ediție a Romanian Masters of Mathematics

| 03 mar, 14:54

Peste o sută de liceeni din 15 țări au concurat la cea de-a șaptea ediție a concursului de matematică Romanian Masters of Mathematic care a avut loc la Bucureşti, în perioada 25 februarie – 1 martie 2015.

Țara noastră a fost reprezentată de 4 echipe, fiecare fiind formată din câte șase elevi cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani.

Profesorii coordonatori ai echipelor românești sunt Cătălin Gherghe, Ovidiu Sontea și Cristian Mangra. România a ocupat poziția a 10-a în clasamentul pe echipe. Ștefan Spătaru a obținut medalia de argint, iar liceenii Marius Bocanu, Simona Diaconu și Andrei Andronache, medalii de bronz.

Concursul Romanian Masters of Mathematics este organizat de Colegiul Național Tudor Vianu și Societatea de Științe Matematice din România. La ediția din acest an a Romanian Masters of Mathematics au participat elevi din țări precum: Marea Britanie, SUA, Franța, Rusia, România, Polonia, Bulgaria, Brazilia, Republica Populară Chineză, Ungaria, Italia, Mexic, Peru, Serbia, Ucraina, Câștigătorii au fost recompensați cu medalii și diplome din partea organizatorilor și a sponsorilor Romanian Masters of  Mathematics.

România are deja o puternică tradiție în competițiile internaționale de matematică, iar acest lucru este confirmat de faptul că la Romanian Masters of Mathematics participă exclusiv țări clasate în anul precedent pe poziții de top la Olimpiada Internațională. Și în acest an problemele au fost de dificultate foarte ridicată, așa că mă bucură performanța elevilor români, spune Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România.

Citeşte şi: Performanţă istorică a lotului feminin de matematică al României

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ