Aristotel Căncescu, președintele suspendat al Consiliului Județean Brașov, a câștigat procesul cu ANI

| 27 mai, 17:38

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a câştigat procesul intentat Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie respingând recursul ANI.

Astfel, Căncescu a obținut definitiv anularea raportului prin care inspectorii ANI l-au declarat incompatibil.
Inspectorii de integritate contestaseră decizia Curţii de Apel Braşov, din 18 martie 2014, instanţă care a anulat raportul ANI, conform căruia Aristotel Căncescu s-a aflat în stare de incompatibilitate pentru că a deţinut simultan şi şefia Consiliului Judeţean şi calitatea de acţionar la SC Apă Canal Sibiu.

Într-un comunicat de presă, din aprilie 2013, ANI preciza că, în urma evaluărilor, s-a constatat că Aristotel Căncescu s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 29 mai 2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov cât şi calitatea de reprezentant al Judeţului Braşov în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul SC Apă Canal SA Sibiu, "încălcând astfel, dispoziţiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare".

Președintele suspendat al CJ Brașov se află în arest la domiciliu, fiind trimis în judecată,  în decembrie 2014, de procurorii DNA Braşov, sub acuzația de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci infracţiuni), luare de mită, spălare a banilor, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu.

Citeşte şi: ANI face încă o victimă: fostul vicepreşedinte al INS s-a aflat în incompatibilitate

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ