Aroganța lui Iohannis – poate face un favor românilor și respectă legea. Poate…

| 08 oct, 2014

În loc să afirme clar că în eventualitatea în care va pierde procesul va face gestul responsabil și se va retrage din viața publică, Klaus Iohannis o dă la întors, vorbind despre soluții de care toată lumea va fi mulțumită, dar pe care nu le nominalizează.

Pentru Klaus Iohannis, problema ANI pare să reprezinte un subiect greu de evitat în campanie, deși procesul de la ICCJ se va termina mult după ce rezultatul alegerilor va fi cunoscut. Însă, întreaga situație ar putea deveni extrem de complicată în cazul, ce-i drept extrem de improbabil, în care liderul PNL va câștiga alegerile și va pierde în Justiție.

Tocmai despre acest subiect a vorbit Klaus Iohannis și în timpul intervenției domniei sale de marți la RFI, unde a declarat cât se poate de clar că: „Nu am nici un fel de emoţii şi să nu mă înţelegeţi greşit, nu vreau să spun că dacă pierd procesul, îmi este indiferent. Nici vorba! În acel caz eu trebuie să fac un act de moralitate, nu neapărat de legalitate, fiindcă legal lucrurile sunt simple, o candidatură definitivă nu poate fi retrasă, dar trebuie să vedem două lucruri. Unu: procedural, pur şi simplu, nu este posibil să se judece până în alegeri această speţă, deci nu se va întâmplă absolut nimic până în alegeri. Doi: după alegeri, când se va judecă, eu stau, sincer, foarte-foarte liniştit, fiindcă în prima instanţă am câştigat şi am câştigat foarte bine procesul împotriva ANI, raportul lor a fost desfiinţat total. Nu sunt în incompatibilitate, iar Înalta Curte nu va rejudeca speţa, va verifică dacă atunci când s-a judecat la fond s-au respectat toate normele şi aşa mai departe”.

Întrebat apoi ce ar însemna „un act de moralitate”, Iohannis a răspuns: „Păi, trebuie să iau atitudine faţă de rezoluţia pe care o vom avea atunci. Când o vom avea, atunci fiţi sigur că voi face un pas cu care vor fi toţi foarte mulţumiţi”.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. Sondajele de stabilire a prezidenţiabilului PNL- relevanţă publică limitată

Desigur, lui Iohannis îi este ușor să vorbească despre moralitate, acum când este evident că ICCJ nu va da un verdict în procesul său înainte de alegeri și că, în eventualitatea în care va câștiga scrutinul prezidențial, CCR-ul va fi pus în fața unei situații extrem de complicate. Însă, întreaga situație poate avea reverberații extrem de importante dacă se ajunge în punctul în care președintele României a pierdut un proces în urma căruia îi este interzis să ocupe o funcție publică.

Cât despre explicația dată de liderul ACL în ceea ce privește „actul de moralitate”, ea devine reprezentativă pentru modul în care Klaus Iohannis se raportează la cadrul legal din țara noastră. În loc să afirme clar că în eventualitatea în care va pierde procesul va face gestul responsabil și se va retrage din viața publică, liderul PNL o dă la întors, vorbind despre soluții de care toată lumea va fi mulțumită, dar pe care nu le nominalizează.

În final, acestă situație legală cât și modul în care liderul ACL se raportează la ea demonstrează cât de avid de putere este Klaus Iohannis, edilul sibian intrând în lupta pentru funcția supremă în stat știind că are în spate situația nerezolvată cu ANI. În schimb, domnia sa folosește în mod arogant cuvinte mari precum „morală” sau „norme”, dând în același timp de înțeles că va respecta legea doar în eventualitatea în care acest lucru îi va conveni.

Citeşte şi: Un scenariu de coşmar pentru Crin - Klaus Johannis contracandidat

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 oct, 2014
rares
ANI versus Iohanis
Ar fi bine să nu mai scrie articole indivizii care nu înțeleg speța. Incompatibilitățile nu au fost generate de primari, ci de legea ANI care a fost gândită și aplicată prost. Această lege intră în conflict cu alte legi mai vechi, iar pentru că legile se bat cap în cap primarii nu pot respecta una fără să o încalce pe cealaltă, motiv pentru care cei mai mulți dintre ei nu au mai făcut nici o mișcare în nici o direcție ci s-au adresat instanței ca să lămurească lucrurile. Ce va decide instanța asta va face și primarul... De ce să-și dea omul demisia eu nu pricep... E ca și când ar apare acum o lege în care se va spune că șoferul este incompatibil cu centura de siguranță pe care este în continuare obligat să o poarte... Iar șoferii nu știu ce lege să respecte: cea veche prin care sunt obligați să o poarte sau cea nouă în care sunt obligați să nu... amândouă fiind în vigoare... iar cei care au purtat-o vreodată trebuie să plătească pentru că au fost incompatibili. Primarii sunt obligați prin lege să fie membrii în consiliile de administrație ale regiilor conduse de primărie, iar în același timp sunt considerați incompatibili de legea ANI. S-au adresat instanței, așteaptă răspuns... indiferent care ar fi răspunsul de ce consideră autorul acestui articol că ar trebui să-și dea oamenii ăștia demisia?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ