Artistul Diaconu și sălbatica EBA

| 28 mar, 2014

Elena Băsescu s-a oferit insolent să-i cedeze semnăturile lui Mircea Diaconu, dacă acesta ar accepta să ”joace” rolul EBA în Parlamentul European.

Reușita lui Mircea Diaconu, care până la urmă a strâns semnăturile necesare pentru candidatura independentă la europarlamentare, nu este numai o revanșă care-i dă satisfacție cunoscutului actor în disputa cu Crin Antonescu. În această privință, satisfacția va fi maximă la aflarea rezultatelor și, pe bună dreptate, putem spune că liderului liberal îi va sta în gât. La notorietatea lui Diaconu, odată bifată intrarea în cursă, mandatul îi este ca și asigurat.

Dar, cum ziceam, acest mandat nu-l ustură doar pe liderul PNL. Cele 100.000 de semnături strânse pe merit și cu un efort considerabil, având în vedere termenul strâns și lipsa unei formațiuni organizate în fundal, reprezintă o binemeritată revanșă și față de obrăzniciile infantile ale Elenei Băsescu. Pe ultima sută, aceasta îl sfida pe Mircea Diaconu prin mesaje îngâmfate și nerumegate. Mezina președintelui nu s-a mulțumit doar să facă publică o poză în care apare în spatele a unor bibliorafturi, presupuse a conține semnăturile pentru candidatura sa, nu s-a mulțumit să insulte inteligența cetățenilor povestind cum le-a strâns cu ”mare ușurință” prin apel la familie, prieteni și cunoștințe de prin partide (oare aici intră și acei primari ai PDL acuzați de presă că au strâns adeziuni pentru EBA?), dar Elena Băsescu s-a oferit insolent să-i cedeze semnăturile lui Diaconu, dacă acesta ar accepta să ”joace” rolul EBA în Parlamentul European.

Această obrăznicie pare măruntă comparativ cu insultele mult mai grave de care EBA s-a făcut vinovată față fostul premier Stolojan, care la cei 71 de ani ai săi ar putea chiar să-i fie bunic. Cu toate acestea, este o datorie plăcută pentru noi să-i reamintim fetiței răzgâiate politic de tăticul său cîteva detalii și precizări. Lui Mircea Diaconu, de pildă, nu i-au pus ”tati” sau ”mami” aparatul de partid și primarii șutiți de la adversari la dispoziție. Cu toate acestea, actorul a strâns acele semnături, printr-un efort exemplar. Mircea Diaconu nu a transpirat doar în aceste zile, din cauza termenului strâns. Actorul Mircea Diaconu a transpirat pentru aceste semnături încă din prima clipă a carierei sale actoricești, de când a urcat pentru prima oară pe scenă și de când a jucat în primul său film. Pentru fiecare semnătură și vot băgat în urnă, Mircea Diaconu a închinat efortul unei cariere de o viață. Reușita sa în aceste alegeri nu este numai binemeritată, ci și binevenită. Comparativ cu prestația jalnică a Elenei Băsescu în Parlamentul European, în cazul lui Mircea Diaconu, românii pot măcar respira ușurați că, indiferent ce și cum va fi, nu vor mai făcuți de râsul lumii civilizate.

loading...

Ştirile orei

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 mar, 2014
dan
diaconu=0
nu am mai vazut in viata mea un asemenea disperat dupa o functie publica . Sa-ti fie rusine Diaconu . Ilarion Ciobanu se rascoleste in mormant ...
28 mar, 2014
SAG
Are dreptul sa candideze
Mircea Diaconu e un mare actor si un mare om.. Felicitari pentru ca a strins nr. de adeziuni si cred ca are sanse reale si la europarlamentare.
Acum depinde si de oamenii Bashescului de la ANI
28 mar, 2014
svf
artistul diaconu? probabil e o gluma proasta... actorasul asta mediocru e un om de nimic. dupa ce a fost senator, desi nu avea dreptul, ca mai lua un salariu de la stat ca ditamai directorul de teatru, acum incearca sa gaseasca o alta sinecura, cea de europarlamentar. sper sa nu ii iasa pasenta si sa i se respinga candidatura la bec. ca daca e dupa romani, astia sunt posti si o sa il voteze cum l-au votat si pe infractorul de becali si pe securustul de voiculescu si pe plagiatorul de ponta...
28 mar, 2014
goPonta4President
baiatul asta,actorul,joaca in nou film:"mere rosii"..(psd-iste)
nu subiectul,ci culoarea conteaza
merele galbene(liberale) ii plac doar la castig
se agata de o sinecura...pacat
28 mar, 2014
cantautor
S-a întâmplat ceva?
Azi ești mai agramat decât de obicei...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ