Aşa arată un ADEVĂRAT DEZASTRU ECOLOGIC. Imagini APOCALIPTICE

| 07 aug, 2014

Dezastru ecologic. Ruperea digului care inconjoara lacul de decantare al minei Mount Polley din Canada, apartinand companiei Imperial Metals, a dus la eliberarea in natura a 10 miliarde de litri de apa si a 4,5 milioane de metri cubi de nisip incarcat cu metale grele.

Dezastru ecologic. Au fost contaminate mai multe lacuri, rauri si izvore din zona aflata in teritoriul indian din Columbia Britanica, scrie CBC.

O analiza a continutului lacului facuta de Ministerul canadian al Mediului anul acesta aratase ca in apa din iaz se aflau multe substante periculoase, cu concentratii peste limita admisa, precum seleniul, molibdenul sau carbonul organic.



In anii trecuti, mai fusesera emise avertizari privind prezenta nitratilor, cadmiului, fierului si seleniului. Lacul mai continea concentratii de plumb, arsenic si mercur, potrivit organizatiei Ecowatch.

Presedintele companiei Imperial Metals, Brian Kynoch, a declarat ca apa din iazurile de decantare "avea o calitate care o facea aproape buna de baut" si si-a exprimat neincrederea in posibilitatea ca deversarea sa devina o castrofa.



Localnicii care se pregateau de traditionala venire a somonilor se tem acum ca deversarea va afecta puternic mediul si turismul, mai ales ca au inceput sa apara informatii despre moartea pestilor din lacul Quesnel, aflat in apropiere.

<iframe width="440" height="315" src="//www.youtube.com/embed/VYYwzAvQIF8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ