ASF are termen, până la sfârșitul lunii februarie, să găsească o soluție acceptabilă la tarifele RCA

| 12 ian, 16:41

Autoritatea de Supraveghere Financiară analizează, în prezent, modul în care societățile de asigurare stabilesc tarifele asigurărilor de răspundere civilă auto RCA pentru tineri și vrea să găsească până la sfârșitul lunii februarie o soluție acceptabilă.

'Autoritatea de Supraveghere Financiară desfășoară, în prezent, un proces de analiză a modului în care sunt stabilite, de către societățile de asigurare, tarifele RCA pentru segmentul tinerilor. Dorim ca, până la sfârșitul lunii februarie să identificăm, prin dialogul inițiat deja din luna decembrie a anului trecut cu asigurătorii, o soluție acceptabilă pentru această categorie. Aceștia au modalități diferite de a calcula tarifele, conform propriilor standarde, vrem însă să acționăm — prin instrumentele pe care le avem la îndemână — în direcția eliminării diferențierilor excesive', se arată într-un răspuns al ASF, citat de Agerpres.

Premierul Victor Ponta a anunțat că sprijină inițiativa ministrului Finanțelor, Darius Vâlcov, de a cere ASF reanalizarea sistemului RCA pentru a veni în sprijinul tinerilor.

"Prețurile actuale sunt excesive pentru puterea financiară de care dispun aceștia, ținând cont că mulți dintre ei sunt studenți sau la început de carieră. O mașină nu ar trebui să fie considerată un lux pe care doar unii să și-l permită", a scris duminică premierul pe Facebook.

Citeşte şi:  Economica.net: Firmele care vând cel mai ieftin RCA pot bloca piaţa

Ministrul Finanțelor Publice, Darius Bogdan Vâlcov, solicită conducerii Autorității pentru Supraveghere Financiară să reanalizeze și să regândească sistemul RCA (asigurarea de răspundere civilă auto — n.r.) în privința tinerilor sub 25 de ani, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor Publice.

'Consider că actuala realitate este una care îi pune pe tineri în dificultatea de a plăti niște polițe RCA, care pot ajunge să fie chiar mai scumpe decât mașina pe care o conduc. Trebuie identificată o soluție pentru a nu pune presiune pe tineri. Sunt convins că marea parte a acestora nu își vor putea permite să plătească un RCA de peste 2.000 de lei. Am încredere că speța va fi reanalizată de către ASF, astfel încât să venim în sprijinul tinerilor și nu împotriva lor', a subliniat ministrul Finanțelor.

Pe 10 decembrie, președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu, a declarat că va face o analiză a asigurărilor RCA și va solicita recalcularea prețurilor la polițele RCA pentru tineri.

"Una dintre concluziile la care am ajuns în urma discuțiilor cu parlamentarii este că trebuie să ne aplecăm mai mult asupra consumatorului, cetățeanului și în special eu m-am angajat să fac un plan de analiză a situației RCA și a primelor de asigurare pentru tineret. Noi avem în vedere să intrăm într-o analiză cu toate societățile de asigurări care oferă acest produs, să vedem de ce sunt așa de mari, să înțelegem, să solicităm recalcularea, reanalizarea și m-am angajat ca până în februarie să vin cu un rezultat să informez Comisia de buget și în același timp să vedem și rezultate din piață", a spus Negrițoiu la Palatul Parlamentului, după audierea sa la Comisia de buget a Camerei Deputaților.

El a adăugat că în 2015 va fi monitorizată permanent această problemă și că va trebui definită noțiunea de "tineret" căruia i se adresează acest tip de polițe.

"Toți au standarde diferite și vrem să uniformizăm și vrem să punem o presiune și să eliminăm excesele și tratamentele diferențiate", a afirmat Negrițoiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ