Asteroidul IMENS care a trecut luni noapte pe lângă Terra are propria LUNĂ!

| 27 ian, 21:32

Pe 26 ianuarie, asteroidul botezat 2004 BL86 a trecut pe lângă Terra şi s-a aflat cel mai aproape de Pamant la ora 16,19 GMT, la 1,2 milioane de kilometri, de trei ori distanţa care desparte planeta noastră de Lună. Se pare că asteroidul este atât de mare încât are propria lui Lună.

Asteroidul 2004 BL86 a fost descoperit de către telescopul Lincoln Near-Earth Asteroid Research (LINEAR) situat în White Sands, New Mexico. Următoarea sa trecere pe lângă Pământ va fi peste 200 de ani. Următorul asteroid la fel de mare se va apropria de planeta noastră abia în 2027.

Aproape 16% din asteroizii de 200 de metri sau mai mari au un sistem binar sau triplu, unde asteroidul iniţial are o lună mai mică sau chiar două care orbitează. Iată o animaţie a traiectoriei asteroidului care a trecut atât de aproape pe lângă Terra:

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 ian, 10:03
Cozma Lavinia
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ