Astra Giurgiu obţine prima victorie în grupele Europa League

| 28 noi, 2014

Astra Giurgiu a învins-o pe campioana Croaţiei, Dinamo Zagreb, cu scorul de 1-0, joi seara, pe stadionul ''Marin Anastasovici'' din Giurgiu, într-un meci din Grupa D a competiţiei de fotbal Europa League.


Ghanezul Sadat Bukari (50) a marcat golul Astrei, cu capul, din centrarea japonezului Takayuki Seto. Pentru giurgiuveni a fost prima victorie în grupele competiţiei şi, totodată, o revanşă după eşecul din meciul tur, cu 1-5.


Oaspeţii au început mai bine la Giurgiu, iar Rus a fost aproape de autogol în chiar primul minute de joc. Apoi, algerianul Soudani (2) a trimis cu capul, dar balonul a fost prins de Lung.


A urmat o perioadă bună a Astrei, dar Budescu (7) a expediat un şut puternic peste poartă, iar Bukari s-a dovedit complet neinspirat la două ocazii uriaşe: în min. 12 a scăpat singur cu portarul Eduardo, dar s-a împiedicat în minge, iar în min. 14, în situaţie de unu la unu cu lusitanul, a trimis pe lângă poartă.


Soudani a fost din nou periculos (21), iar Wilson Eduardo a ieşit la rampă în câteva rânduri, dar a tras puţin peste poartă (23), apoi portarul Lung a respins balonul expediat de jucătorul lui Dinamo, după care Henriquez a reluat pe lângă ţintă. Wilson Eduardo a mai tras o dată peste poartă (25).


Budescu a finalizat şi el două acţiuni, nefericit: în blocaj (26) şi pe lângă poartă (34).


În debutul reprizei secunde, vicecampioana României a reuşit să deschidă scorul prin ghanezul Bukari, lăsat nemarcat, a marcat cu capul din câţiva metri, la centrarea lui Takayuki Seto (50): 1-0.


Dinamo a controlat autoritar meciul în continuare, dar nu a reuşit să îşi creeze situaţii prea mari de gol. Machado (72) l-a testat pe Lung, dar portarul Astrei a fost la post. Giurgiuvenii, în schimb, au avut câteva contre tăioase, dar Bukari (78) şi De Amorim (84) au fost deposedaţi in extremis, în poziţii de finalizare.


Astra, care a gestionat bine finalul, a făcut un joc defensiv excelent şi a obţinut o victorie meritată, în urma căreia a părăsit ultimul loc în grupă. După acest eşec, Dinamo Zagreb nu mai are nicio şansă de calificare în faza următoare a competiţiei.


Astra Giurgiu va disputa ultimul său meci din grupă pe pe 11 decembrie, în deplasare cu FC Salzburg.


Astra Giurgiu - Dinamo Zagreb 1-0 (0-0)

A marcat: Sadat Bukari (50).

Giurgiu, stadion ''Marin Anastasovici'' 

Europa League - Grupa D


Au evoluat echipele:

Astra: 1. Silviu Lung jr - 26. Laurenţiu Rus, 15. Cristian Oros, 5. Syam Ben Youssef, 13. Junior Morais - 4. George Florescu, 6. Seidu Yahaya, 8. Takayuki Seto - 9. Gabriel Enache, 19. Sadat Bukari (20. Aurelian Chiţu, 90+2), 10. Constantin Budescu (căpitan; 91. William De Amorim, 77). Antrenor: Oleg Protasov.

Rezerve neutilizate: 33. Dănuţ Coman - 22. Vassilis Pliatsikas, 23. Joaozinho, 16. Elliot Grandin.

Dinamo: 34. Eduardo - 6. Ivo Pinto, 5. Jozo Simunovic, 87. Jerrmy Taravel, 19. Josip Pivaric - 77. Marcelo Brozovic, 55. Ognjen Vukojevic (10. Paulo Machado, 52), 8. Domagoj Antolic (căpitan) - 2. El Arabi Hilal Soudani, 9. Angelo Henriquez (90. Duje Cop, 68), 28. Wilson Eduardo (11. Junior Fernandes, 55). Antrenor: Zoran Mamic.

Rezerve neutilizate: 1. Antonijo Jezina - 22. Leonardo Sigali, 7. Franko Andrijasevic, 23. Goncalo Santos.


Arbitru: Serghei Lapocikin; arbitri asistenţi: Nikolai Golubev, Aleksei Lebedev; arbitri asistenţi adiţionali: Vitali Meşkov, Aleksandr Egorov; arbitru de rezervă: Tihon Kalughin (Rusia)

Delegat UEFA: Jean-François Crucke (Belgia), observator UEFA pentru arbitri: Stephen Lodge (Anglia)

Cartonaşe galbene: Rus (39), Vukojevic (52), Henriquez (60), Cop (78).

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ