ATACURILE de ultimă oră ale ELENEI UDREA. Sunt vizaţi capii DNA şi SRI

| 30 ian, 19:26

Elena Udrea a anunţat în urmă cu câteva minute, într-un interviu pentru HotNews.ro, că a depus un denunţ la DNA împotriva lui Florian Coldea (director interimar SRI) şi Laurei Codruţa Kovesi (sefa DNA).

Udrea îl acuză pe Florian Coldea, adjunctul directorului SRI, în interviul acordat jurnalistului Dan Tăpălagă că ar fi instrumentat campania împotriva sa şi îl acuză că i-ar fi cerut fostului său soţ, Dorin Cocoş, să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă pentru a-i susţine televiziunea România TV. Udrea sspune că banii au fost daţi de Dorin Cocoş prin intermediul fiului său, Alin Cocoş.

În interviul HotNews.ro, Elena Udrea a făcut acuzaţii grave la adresa lui Florian Coldea, Codruta Kovesi şi Sebastian Ghiţă. Întrebată care sunt dovezile pe care îşi bazează denunţul la DNA, Elena Udrea a spus că e vorba despre declaraţiile lui Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan (Pinalti) – ambii urmăriţi penal în dosarul Microsoft şi aflaţi în arest preventiv, ale lui Culiţă Tărâţă (fostul şef al CJ Neamţ, acum decedat) şi pe informaţii de la Sebastian Ghiţă.

Elena Udrea a mai spus că Tărâţă i-ar fi spus că Florian Coldea i-a cerut să direcţioneze, prin intermediul unor firme, sume de bani către o companie de realizare a sondajelor de opinie, fără să spună numele casei de sondaje.

Iată sinteza declaraţiilor Elenei Udrea:

Sinteza declaratiilor:

- Un om detine in acest moment toate secretele pentru ca le are de la mii de ofiteri care le aduna. E vorba de domnul Florin Coldea, seful actual al SRI. El detine aceasta putere.

- Domnul Ghita mi-a spus ca a aflat printr-un apropiat ca domnul Coldea ma uraste, pentru ca am fost o sursa alternativa de informatii la presedinte.

- Cred ca planul este acela de a avea puterea totala. Ca sa-l citez pe domnul Ghita, domnul Coldea doreste putere egala cu cea a presedintelui.

- Fostul meu sot mi-a cerut sa intermediez o intrevedere intre el, domnul Maior si domnul Coldea. Mi-a spus ca la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghita in cash pentru a-si finanta televiziunea. Tot la solicitare, mi-a spus ca a dus o suma similara unui institut pentru sondaje.

- I-am crezut pentru ca a mai fost o situatie. Culita Tarata, Dumnezeu sa-l ierte, mi-a spus ca duce bani la SRI domnului Coldea pentru a plati un institut de sondare a opiniei publice. Gheorghe Stefan mi-a spus de mai multe ori ca o parte din banii de pe niste filme i-au fost ceruti de Culita Tarata sa-i duca SRI-ului pentru niste sondaje.

- Nu l-am intrebat niciodata pe Dorin Cocos de ce se duce sambata si duminica la SRI. Nu cred ca se ducea sa tunda iarba.

- Culita Tarata mi-a spus ca exista un dosar impotriva unor parteneri de afaceri de-ai sai si care vindeau cereale cu cel mai bun pret de pe piata. Afectau astfel interesele marilor traderi de cereale. Dosarul ar fi fost facut special pentru a fi scosi de pe piata, invocand interesul generalului Coldea. Dosarul era la DIICOT, unde Alina Bica era doar consilierul procurorului-sef al DIICOT. Dorinta lui Culita Tarata era sa-i spun asta presedintelui Romaniei. Am intrebat-o pe doamna Bica daca e adevarat, ca sa nu spun un lucru neverificat. Mi-a spus ca e adevarat, ca se fac presiuni asupra ei in acest dosar si ca se mai fac presiuni in dosarul lui Ioan Niculae. I-am transmis apoi presedintelui, nu stiu ce a facut mai departe.

- Alina Bica a fost nedorita in fruntea DIICOT, unul dintre motive fiind ca nu era din apropierea SRI. Nu spun ca la fel este si Codruta Kovesi, dar e clar ca e o colaborare foarte buna intre domnul Coldea si doamna Kovesi. Alina Bica a fost pusa sub ascultare imediat dupa ce a fost pusa sefa DIICOT. A avut doua mandate, la cererea DNA.

- A fost intrebat Sebastian Ghita de doua persoane, lucru pe care mi l-a spus si in Parlament, dar in alt context, de ce totusi ne ataca pe mine, pe Dorin Cocos si Traian Basescu. Raspunsul lui Ghita a fost ca nu mai controleaza acest post si ca ordinul a venit de la Florian Coldea.

- Cand ii spuneam domnului Maior ca domnul Coldea conduce de fapt serviciul in realitate si ca tinta este sa aiba toata puterea. Mi-a spus: "O sa vezi, va pleca odata cu mine, amandoi am fost adusi de domnul Traian Basescu".

- Am auzit de la oameni care au fost de fata ca Victor Ponta i-ar fi spus lui Coldea "daca ies presedinte, cautati-va de lucru".

- In mod cert, domnul Coldea l-a sustinut pe domnul Iohannis

Interviul îl puteţi citi AICI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 ian, 19:33
liviuioan
--GEANTA--
Saraca doamna--in ameteala ( nu de la parasuta ) pe care a cuprins-o a incurcat--GENTUTA cu DETONATOR si ca si ROBERT TURCESCU--a vizionat multe filme cu spioni . Incearca cheia---EBA--poate iese , altfel ratacesti in ape tulburi si te faci de tot rasul .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ