Atenționare de călătorie pentru Ungaria

| 04 ian, 12:05

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Ungariei cu privire la faptul că, în următoarele 24 ore, potrivit Agenției Naționale de Meteorologie Ungare, în județele din nord-estul Ungariei vor avea loc precipitații sub formă de ninsoare, în timp ce în județele din sud-estul Ungariei vor fi condiții pentru formarea poleiului.

''În aceste condiții, se recomandă tuturor șoferilor să circule cu autovehicule echipate corespunzător condițiilor meteo, respectiv cu suficient combustibil în rezervoare, precum și rezerve de apă și mâncare pentru cazurile în care vor fi nevoiți să staționeze o perioadă de timp datorită condițiilor de trafic'', se arată într-un comunicat MAE transmis sâmbătă AGERPRES.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile ungare au pus la dispoziția cetățenilor informații actualizate privind condițiile meteorologice și de trafic, acestea putând fi consultate pe următoarele site-uri de specialitate:

http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_flood_emergency&lang=eng — aplicația Serviciului Ungar pentru Situații de Urgență

http://utinform.hu — Administrația Drumurilor Ungare

http://met.hu/en/idojaras/ — Serviciul Ungar de Meteorologie.

De asemenea, MAE recomandă cetățenilor români care se deplasează pe teritoriul Ungariei să consulte pagina de internet www.mae.ro, pentru informații actualizate.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările de a fi consultate informațiile oferite prin intermediul aplicației pe telefonul mobil și tabletă ''Călătorește în siguranță '', a serviciului de alertă prin SMS aferent campaniei de informare ''Un SMS îți poate salva viața! '' și prin consultarea ''Ghidului de călătorie pentru sărbătorile de iarnă 2014 '', disponibil pe întreaga perioadă a sărbătorilor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ