Atentatele din 11 septembrie 2001 au afectat și copiii nenăscuţi

| 21 aug, 2014

La peste zece ani de la atacurile din 11 septembrie 2001, efectele tragediei se resimt și astăzi, iar amploarea lor nu este pe deplin cunoscută. Studii rececente arată modul în care acest dezastru a avut consecințe nefaste care se transmit de la o generație la alta.

Un studiu medical recent arată că dezastrul ar fi putut avea efecte asupra femeilor care erau însărcinate la vremea respectivă, precum şi asupra copiilor lor, ducând la complicaţii ale sarcinii, naşteri premature şi suferinţe ale nou-născuţilor care au necesitat spitalizarea lor, scrie site-ul descopera,ro.

Prăbuşirea Turnurilor Gemene a dus la răspândirea în aer a unor nori de pulberi conţinând diferite substanţe cu efect nociv asupra organismului uman. Conform unui raport, o mare parte dintre cei care au lucrat în mijlocul ruinelor, pentru căutarea şi salvarea victimelor şi pentru curăţarea locului dezastrului, s-au îmbolnăvit de diferite forme de cancer.

Un nou studiu, realizat la Woodrow Wilson School din cadrul Universităţii Princeton şi publicat de National Bureau of Economic Research, dezvăluie şi alte efecte, de data aceasta asupra femeilor care erau gravide şi care au fost expuse prafului rezultat la prăbuşirea turnurilor. La aceste femei s-au înregistrat, în măsură semnificativ mai mare, o serie de complicaţii ale sarcinii, precum şi naşteri premature, greutate mai scăzută a fătului la naştere şi probleme de sănătate ale nou-născuţilor, care au făcut necesară internarea acestora, curând după naştere, în unităţile de terapie intensivă neonatală. Efectele a fost observate mai cu seamă în rândul nou-născuţilor băieţi.

Aceste concluzii vin să consolideze ideea că atentatul de la 11 septembrie 2001 a fost, pe lângă evidentele lui implicaţii politice şi sociale, una dintre cel mai grave catastrofe de mediu care au lovit vreodată oraşul New York, spun experţii.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ