ATENŢIE, ROMÂNI! Facebook-ul te poate BĂGA după gratii

| 30 noi, 2014

Facebook-ul este considerat un spaţiu de exprimare public, motiv pentru care utilizatorii trebuie să se supună legislaţiei în vigoare privind comportamentul în public.

Marius Pantea, avocat partener la societatea de avocatură de business Cunescu, Balaciu & Asociaţii, atrage atenţia asupra câtorva dintre problemele legale cu care se pot confrunta utilizatorii Facebook. “Utilizatorii nu conştientizează că prin acceptarea termenilor şi condiţiilor la crearea contului, ei semnează de fapt un contract cu Facebook, în care au drepturi, dar mai ales obligaţii. Şi mai ales, nu se gândesc la consecinţele legale pe care le pot avea acţiunile lor din spaţiul public virtual,” spune Marius Pantea, partener la Cunescu, Balaciu & Asociaţii, conform businessmagazin.

Peste 7 milioane de români au la ora actuală un cont pe Facebook. Aceştia petrec în medie 5,5 ore pe zi pe reţeaua de socializare.

Citeşte şi: Diana Voicu, MSI:Peste 7 milioane de români sunt activi pe reţelele sociale

Facebook instituie prin condiţiile şi termenii săi de utilizare şi un cod de conduită al utilizatorilor. Cel mai adesea sunt încălcate obligaţii din acest cod de conduită, care presupune (printre altele): oferirea de informaţii reale privitoare la utilizator, folosirea unui limbaj care să nu incite la discriminare rasială/sex, violenţă, folosirea Facebook numai de către utilizatori înregistraţi, respectarea drepturilor de autor, drepturile la viaţă privată şi intimitate etc.

Utilizatorii care încalcă termenii şi condiţiile impuse de Facebook riscă să le fie şters sau dezactivat contul. Dar, dincolo de riscul de a le fi şters contul, acestia riscă să răspundă legal pentru aceste acţiuni.

Citeşte şi: FACEBOOK a schimbat termenii și condițiile de utilizare. Iată Nou ghid pentru utilizatori

Facebook-ul este considerat un spaţiu de exprimare public, motiv pentru care utilizatorii trebuie să se supună legislaţiei în vigoare privind comportamentul în public.

Cei care exprimă cu vehemenţă păreri negative faţă de alte persoane sau faţă de companii, cu intenţia de a prejudicia imaginea acestora, pot fi traşi la răspundere pentru aceste acţiuni, dacă se constată că depăşesc limitele legale.

Citeşte şi: Cât de dependenţi sunt românii de Facebook


“Dreptul la opinie nu este lipsit de consecinţe în ceea ce priveşte platforma Facebook. Dacă opinia aduce prejudicii unor alte persoane, dacă este discriminatorie, dacă încalcă drepturile fundamentale reglementate de Constituţia României, atunci orice utilizator este pasibil de proces,” spune Marius Pantea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 dec, 2014
pop anton
Era de astepta sa se ajunga aici . In curind toti cei care au avut postari vor ajunge la mitica . Gata cu democratia . Incepe o noua era comunisto,fascisto,stalinisto, maoisto, hitleristo ..........in care toti oamenii sut vinovati numai conducatorii lor nu. Ba sefule de la facebuc mai bine inchidel si asa o sa fie liniste si pace pe pamint .
30 noi, 2014
Lucian Luk
Daca se restrictioneaza criticile la cei ce conduc chiar si o sc de blok . unde-i dreptul la exprimare care este prevazut in Constitutie ..?? Suntem singura tara care se doreste sa fim umiliti si batjocorati de tot felul de creaturu dar sa nu ripostam . Atunci sda iesim in str sa ne luam LIBERTATEA INAPOI castigata prin mortii din 1989 unde si eu am pierdut pe cineva foarte drag .. Fiind participant dar nu milog pt AVANTAJE ... deci am castigat dreptul la libertatea EXPRIMARI a nemultumirilor .
Cui nu-i convine sa ma aresteze ..dar suntem multe MILIOANE ..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ