Au fost desemnate cele mai bune fotografii din natură ale anului

| 15 oct, 08:16

Câştigătorii competiţiei „Wildlife Photographer of the Year” au fost anunţaţi la Muzeul Natural de Istorie din Londra, marţi seara, marele „premiant” fiind fotograful amator Don Gutoski, din Canada.

Instantaneul care a impresionat juriul internaţional este unul care înfăţişează lupta pentru supravieţuire în clima subarctică din Cape Churchill, Canada, informează The Telegraph.

O vulpe roşcată cară cu ea trupul alteia, o „verişoară” ce trăieşte în zona arctică. Astfel de atacuri sunt din ce în ce mai dese în contextul încălzirii climatice, care face ca vulpile comune să invadeze teritoriul celor arctice.

Don Gutoski a învins competitori din 96 de ţări, nu mai puţin de 42.000 de fotografii concurând la aceasta a 51-a ediţie a competiţiei.

„E cea mai bună fotografie pe care am făcut-o în viaţa mea”, declară câştigătorul pentru BBC.
Vulpe Foto Don Gutoski Natural History Museum
Foto: Don Gutoski/Natural History Museum

Al doilea premiu ca importanţă i-a fost acordat unui adolescent de 14 ani, Ondrej Pelanek, din Cehia, acesta câştigând la secţiunea „Junior Wildlife Photographer of the Year” cu un instantaneu ce surprinde o adevărată luptă între păsări, în perioada împerecherii, când acestea devin extrem de agresive.

Imaginea a fost surprinsă în peninsula Varanger din Norvegia.
Păsări Foto Ondrej Pelanek Natural History Museum
Foto: Ondrej Pelanek/Natural History Museum

La categoria fotografii subacvatice a câştigat Michael AW, care a surprins o balenă ce „sparge” un banc de sardine, înghiţind o parte din ele.
Ocean, peşti Foto Michael AW Natural History Museum
Foto: Michael AW/Natural History Museum

Amfibienii şi reptilele au o categorie aparte în cadrul concursului de fotografie. Aceasta a fost câştigată de un instantaneu realizat de Edwin Giesbers din Olanda. Fotografia este realizată din apă, de sub mica vietate.
Şopârlă Foto Edwin Giesbers Natural History Museum
Foto: Edwin Giesbers/Natural History Museum

La categoria „Urban” a câştigat tot o fotografie cu o vulpe, realizată de Richard Peters, din Marea Britanie. Animalul nu este vizibil în instantaneu, doar umbra sa putând fi văzută pe un zid, în întunericul nopţii.
Vulpe umbră Foto Richard Peters Natural History Museum
Foto: Richard Peters/Natural History Museum

loading...

Ştirile orei

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 oct, 09:34
Doina Balasa
Cand iti doresti tot ce-i mai bun ?
Sistem performant de prosperitate si succes : Cautam urgent colaboratori extrem de seriosi pentru a lucra la domiciliu, in promovarea unui proiect de talie mondiala. Cerem cunostinte minime de navigare pe internet, calculator, cunostinte de operare cu documente word si pdf, timp liber de circa 2-3 ore pe zi. Oferim contract de comision si instruire pas cu pas, gratuita, sub forma unor lectii pe e-mail. Numai persoanele foarte hotarate sa castige bani, cu seriozitate, sunt rugate sa ceara detalii, la adresa : [email protected] ,cu textul : Da, sunt interesat/a! " Una din radacinile adanci ale motivatiei este CLARITATEA! Cand unui om ii este clar ce are de facut si cum sa faca primul pas, nimic nu il mai opreste sa il reuseasca"!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ