Audi TT SUV. Maşina care consumă 2 litri/100 km şi se încarcă wireless

| 24 apr, 2014

Masina concept este foarte aproape de modelul de serie. Nemtii sunt constienti de pozitia buna pe piata chinezeasca si incep sa lanseze din ce in ce mai multe modele acolo. Sunt branduri puternice si fac demonstratii de forta unde vand mai bine.

Anul acesta, Mercedes, BMW si Audi au fost cap de afis la Beijing. TT Offroad Concept este o demonstratie de forta oricum l-ai lua.

De la modelul sport original coupe care arata extraordinar si are multi cai putere, TT ajunge incet-incet la alte niveluri de caroserie (ex: Cabrio). SUV-ul are 4,4m lungime si 1,5m inaltime. Este un coupe in nota comerciala actuala.

Sistemul hibrid porneste de la un motor cu ardere, de 2 litri, turbo, 300 cai. Un motor electric e in cutia de viteze automata cu 6 trepte, iar celalalt, pe rotile din spate si scoate 140 cai, potrivit incont.ro.

Puterea care ajunge la roti, nu cea conjugata, este de 410 cai. Un mare avantaj al sistemului hibrid este ca, in conditii ideale, consuma 2 l/100 km.

Bateriile litiu-ion pentru motoarele electrice sunt "in fata" rotilor-fata pentru repartizarea greutatii aproape perfect (raport 54:56 fata-spate).

Numai cu energie de la motorul electric spate, masina merge 50 de km cu viteza maxima de 130 de km/h. Dupa acest prag intra si motorul normal in sarcina.

Audi TT SUV are si tehnologie de incarcare wireless pentru setul de acumulatori. Masina trebuie asezata in parcare pe o placa speciala racordata la o sursa de curent.

Printr-un camp magnetic, bateriile se incarca. Sistemul este eficient 90%, iar campul magnetic nu este periculos pentru oameni.

Audi TT SUV poate sa intre in productie in 2016 daca nemtii au si un obiectiv de vanzari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ