Augustin Lazăr: Prejudiciile produse de inculpaţi au crescut de la 2 miliarde de lei în 2011 la 10 miliarde în 2015

| 20 oct, 13:51

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, joi, că prejudiciile produse de inculpaţi au crescut de la două miliarde de lei în 2011 la zece miliarde de lei în 2015, iar valoarea măsurilor asigurătorii a crescut de la un miliard la 12 miliarde de lei, precizând că justiţia nu poate fi completă fără recuperarea bunurilor obţinute din infracţiuni.

"Ministerul Public acordă prioritate recuperării bunurilor şi valorilor rezultate din infracţiuni. Analizând datele statistice ale Ministerului Public, incluzând DNA şi DIICOT, se observă o creştere importantă a totalurilor prejudiciilor produse de inculpaţii trimişi în judecată, cât şi a valorilor măsurilor asigurătorii dispuse de procurori. În 2011, totalul prejudiciilor produse de inculpaţi a fost de două miliarde de lei, în 2015, această valoare a fost de zece miliarde de lei. Valorile măsurilor asigurătorii dispuse de procurori a crescut de la un miliard în 2011 la 12 miliarde în 2015", a spus procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, la Conferinţa Pan-Europeană a Oficiilor Naţionale de Recuperare a Creanţelor.

Augustin Lazăr a adăugat că justiţia nu poate fi considerată completă fara recuperarea bunurilor, fără o justiţie restaurativă.

"Măsuri asigurătorii se iau în multe cazuri, dar dimensiunea managementului este esenţială, şi asta se regăseşte în atribuţiile noii instituţii, ANABI. Este de observat preocuparea mondială pentru dezvoltarea unui cadru normativ în acest domeniu", a mai spus procurorul general al României.

Augustin Lazăr a precizat că Ministerul Public a desemnat trei procurori care participă la reuniunile Agenţiei de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) şi este analizată posibilitatea de detaşare a altor procurori în cadrul acestei instituţii.

 

Tag-uri: augustin lazar
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ