Augustin Lazăr şi Laura Codruţa Kovesi, la Ministerul Justiţiei

| 24 apr, 11:12

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, s-au întâlnit luni cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader.

Potrivit unor surse judiciare, tema discuţiei ar fi Mecanismul de Cooperare şi Verificare. 

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, săptămâna trecută, că obiectivul său este finalizarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare înainte ca România să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. 

"Este o chestiune de prestigiu la care ţin foarte mult", a declarat prim-ministrul Grindeanu, la Palatul Victoria, într-o conferinţă de presă comună cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. 

La rândul său, oficialul european a afirmat că sistemul juridic românesc a devenit un model pentru alte state membre ale Uniunii Europene, iar acesta este un motiv de mândrie pentru cetăţenii României. De asemenea, a mai spus el, în prezent România face "ultimii paşi" într-un "maraton" al cărui scop final este ca statul de drept să fie un concept "ireversibil". 

"Facem ultimii paşi într-un maraton. Scopul meu este să încheiem acest maraton, (...) să spunem împreună că acest proces este ireversibil", a subliniat el, adăugând că "singurul garant al acestui proces este poporul român". 

Oficialul european a făcut referire la cel mai recent raport MCV referitor la România şi a precizat că garanţia menţinerii standardelor este "în mâinile poporului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ