AUR pentru România la RIO!!! Echipa feminină de spadă este campioană olimpică după o finală spectaculoasă!

| 12 aug, 02:01

Echipa feminină de spadă a României a învins China cu 44-38 în finala competiţiei şi a cucerit aurul olimpic. Este prima medalie de aur a României la Jocurile Olimpice de la Rio.

Echipa de spadă a României a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio. Ana Maria Popescu a tras în primul releu cu Yujie Sun, câştigat de sportiva din România cu scorul de 1-0, după câteva momente mai lungi de tatonare. A venit rândul Simonei Pop, mezina echipei României, care a intrat pe planşă împotriva sportivei Anxi Xu şi a încheiat la egalitate, 4-4, păstrând avantajul de un punct pentru România, 5-4.

Simona Gherman a reuşit să câştige al treilea releu, cu scorul de 4-2, în faţa lui Yiwen Su. Chinezoaicele au revenit în meci şi au câştigat releul cinci, după ce Yujie Sun a învins-o pe Simona Pop - Yujie Sun, cu 3-1. Releul şase a aparţinut în totalitate României, adjudecat cu 4-0 de Ana Maria Popescu în faţa rezervei celor din China, Jianlu Xao.

Apoi, Simona Gherman şi rezerva lotului României, Loredana Dinu, şi-au adjudecat următoarele două relee. Înaintea ultimelor două asalturi, ale Simonei Gherman şi Anei Maria Popescu, România conducea cu 24-16.

Dacă Simona Gherman a cedat la trei tuşe, 6-9 în faţa lui Yujie Sun, Ana Maria Popescu s-a impus cu 14-13 cu Anqi Xu şi a adus echipei României titlul olimpic la Rio. Totodată, este prima medalie pentru delegaţia României la această ediţie a Jocurilor Olimpice.

RELEU 1: Ana Maria Popescu - Yujie Sun 1-0

RELEU 2: Simona Pop - Anqi Xu 4-4

RELEU 3: Simona Gherman - Yiwen Sun 4-2

RELEU 4: Simona Pop - Yujie Sun 1-3

RELEU 5: Ana Maria Popescu - Jialu Hao 4-0

RELEU 6: Simona Gherman - Anqi Xu 7-5

RELEU 7: Loredana Dinu - Jialu Hao 3-2

RELEU 8: Simona Gherman - Yujie Sun 6-9

RELEU 9: Ana Maria Popescu - Anqi Xu 14-13

Tag-uri: aur, olimpiada, rio, scrimă
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ