AVERTISMENT DUR venit de la Alina Gorghiu: “Nu mai putem tolera o astfel de situaţie”

| 27 mar, 16:38

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, vineri, că sistemul de sănătate din România este în criză şi că liberalii vor "o schimbare rapidă, majoră" în domeniul sănătăţii, potrivit Agerpres.

"Sistemul român de sănătate este în criză. (...) Nu mai avem voie să tolerăm o astfel de situaţie. Trebuie să luăm măsuri curajoase de reformă. Programul de guvernare (...) este un document strategic şi programatic, care din perspectiva PNL oferă soluţii pentru domeniul sănătăţii. Vrem o schimbare rapidă, majoră în sănătate", a spus Gorghiu, la dezbaterea programului de guvernare al PNL în domeniul sănătăţii, organizată la Parlament.

Ea a precizat că programul de guvernare al PNL va oferi o mai bună finanţare şi o mai bună modalitate de cheltuire a banului public. Astfel, Gorghiu a indicat că PNL propune alocarea unui procent suficient din PIB pentru sănătate, introducerea unui sistem de raportare şi evidenţă a cheltuielilor, elaborarea unui program multianual în acest domeniu şi înfiinţarea unei agenţii centralizate.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a menţionat că liberalii propun, între altele, alocarea a 6% din PIB pentru sănătate, punerea pacientului şi a medicului în centrul sistemului medical, regândirea sistemului de rezidenţiat printr-o colaborare între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii, stimularea medicilor din zonele rurale prin crearea Casei medicului şi a farmacistului şi organizarea unor caravane medicale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 apr, 21:07
sorin
Loc de munca
''Drumul spre prosperitatea ta începe în momentul în care transformi SPERanţa în voinţă şi îţi faci un plan. Mai departe, totul ţine de TENACITATEa cu care îţi urmezi planul Esti salariat si nu-ti ajung banii? Esti somer si cauti un loc de munca? Inca nu ai gasit jobul care sa-ti asigure un trai linistit? Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Oferim pregatire gratuita si contract legal, indiferent de experienta in campul muncii, sau de studii! Pentru mai multe detalii, trimiteti un mail la adresa: [email protected]''

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ