Avertisment înfiorător de la NASA: “Nu vom supravieţui dacă NU plecăm de pe PĂMÂNT”

| 29 apr, 2014

Charles Bolden, administratorul NASA, a declarat ca umanitatea va fi sortita extinctiei daca nu va dezvolta tehnologiile necesare pentru colonizarea altor planete.

“Astazi suntem dependenti de Pamant“, a declarat Bolden la Summitul “Humans to Mars”, desfasurat la Universitatea Georghe Washington din capitala americana.

“Suntem dependenti de viata pe aceasta planeta. Nu suntem, inca, o specie multiplanetara. Aici, in lumea occientala, avem o perceptie limitata. Ne gandim la perioada in care o sa fim noi pe Terra, sau in care vor fi copii sau nepotii nostri. Alte civilizatii gandesc pe perioada mai lunga si a venit vremea sa gandim si noi in acest mod”, a adaugat Bolden, citat de The Daily Mail.

Seful Agentiei Spatiale Americane a avertizat ca Soarele, ca toate stelele, are o viata finita. “Pentru ca specia noastra sa supravietuieasca pe o perioada nedefinita, trebuie sa devenim o specie multiplanetara”, a spus Bolden.

Directorul NASA a declarat ca o misiune cu echipaj uman spre Marte ar putea fi posibila daca Congresul american ar reintregi bugetul agentiei spatiale. Bolden a dezvaluit ca exista planuri pentru o serie de misiuni intermediare, pentru a pregati drumul spre Marte. Printre acestea se numara capturarea unui asteroid, cresterea plantelor in spatiu si folosirea imprimantelor 3D pentru repararea vehiculelor spatiale.

Potrivit efemeride.ro., urmatoarele misiuni interplanetare vor fi efectuate cu ajutorul capsulelor spatiale Orion, aflate in prezent in faza de dezvoltare de catre compania Lockheed Martin.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ