AVERTISMENT MAI: Traficul rutier, închis în continuare pe 23 de drumuri judeţene şi 11 drumuri comunale

| 10 ian, 11:49

Traficul rutier este în continuare închis pe 23 de drumuri judeţene şi 11 drumuri comunale din judeţele Constanţa, Iaşi, Botoşani, Galaţi, Bacău şi Neamţ şi se intervine pentru deblocarea acestor căi de acces.

"La nivel naţional, CNAIR a acţionat cu 895 de utilaje care au utilizat 4.419 tone de material antiderapant şi 18,5 tone clorură de calciu", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis marţi AGERPRES. 

Sursa citată precizează că în acest moment nu mai sunt persoane blocate pe căile de transport rutiere şi nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă. 

Toate aeroporturile sunt deschise şi nu se înregistrează curse aeriene anulate sau cu întârzieri. 

În ultimele 24 de ore, 39 de trenuri au înregistrat întârzieri semnificative (peste 60 de minute), iar 29 de trenuri au fost anulate. Magistrala feroviară 900 Craiova este închisă între staţiile Strehaia şi Ciochiuţa din cauza ruperii firului de contact. 

"Toate porturile maritime şi fluviale sunt deschise. Sunt închise 16 căi navigabile în zonele Galaţi - Hîrşova - Braţul Borcea - Braţul Măcin, Drobeta Turnu Severin, Brăila, Bicaz - Izvorul Muntelui", se arată în comunicat. 

Pe fluviul Dunărea, între km 655 şi 1.075, zona localităţii Drobeta Turnu Severin, curg sloiuri de gheaţă. 

În punctele de trecere a frontierei nu se semnalează restricţii, cu excepţia PTF Zimnicea, Bechet, Ostrov şi Turnu Măgurele de la frontiera cu Bulgaria, unde nu se poate traversa cu bacul. 

"În localitatea Negru Vodă, din judeţul Constanţa, alimentarea cu energie electrică este întreruptă. 11 echipe de intervenţie acţionează pentru remedierea acestei defecţiuni, care afectează 1.524 de consumatori", precizează MAI. 

La nivel naţional, au acţionat, în ultimele 24 de ore, în sprijinul populaţiei şi al autorităţilor locale, 17.377 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne - 9.235 de poliţişti, 5.214 pompieri şi 2.928 jandarmi, cu 7.621 mijloace tehnice. 

Au fost efectuate 9.510 intervenţii medicale de către SMURD şi serviciile de ambulanţă, din care 220 pentru gravide şi 286 pentru persoane dializate. 

Aeronavele MAI au efectuat 14 misiuni medicale - 13 cu elicopterele SMURD şi una cu avionul Piper. Piloţii MAI şi personalul SMURD sunt în continuare pregătiţi să intervină şi vor continua misiunile în funcţie de solicitări şi de condiţiile meteorologice. 

Ca urmare a temperaturilor scăzute, s-a intervenit pentru relocarea a 254 de persoane fără adăpost, dintre care 57 cu hipotermie. Cele mai multe dintre acestea au fost identificate la nivelul judeţelor Harghita, Mureş şi în Bucureşti. 

În contextul emiterii unor noi avertizări de ninsoare şi viscol, în special pentru zona de sud-est, MAI solicită cetăţenilor să se informeze permanent asupra stării vremii, a condiţiilor de trafic şi să respecte cu recomandările autorităţilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ