Avertisment pentru Dăncilă: "Menține la putere o ficțiune. Guvernul cu două culori nu mai există"

| 11 sep, 15:31

Premierul Viorica Dăncilă dă dovadă de un comportament irațional încercând să păstreze în structura guvernamentală oameni din ALDE care nu mai au susținerea conducerii partidului, atrage atenția un expert constituționalist.

"Guvernul cu două culori este o ficțiune, Executivul are acum doar o singură culoare", spune profesorul constituționalist Radu Carp, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV.

"Nu mai înțeleg. E un comportament irațional, ieri s-a dovedit în Parlament că PSD are o majoritate, chiar dacă formată adhoc, care i-a permis să câștige șefia Senatului. La Camera Deputaților, lucrurile stau la fel. În momentul de față Guvernul nu ar trebui să se îngrijoreze, dar Viorica Dăncilă se teme de dezertori din cadrul PSD. Problema nu e ALDE, teama este față de proprii senatori și deputați din PSD", a declarat Radu Carp la Realitatea TV.

Strategia premierului Dăncilă de a veni cu oameni din eșalonul 2 din ALDE despre care să spună că sunt "propuneri din partea ALDE" este o soluție de compromis care se bazează pe o "ficțiune".

Secretarii de stat din partea ALDE pot fi oricând înaintați la rangul de ministru, arată Carp.

"Acum, după o victorie de etapă face un gest contrar. E o soluție de compromis, să spui că sunt propuneri din partea ALDE. Ieri au început să fie publicate demisiile în Monitorul Oficial, unii nu au vrut dar au fost forțați de conducerea partidului. ALDE nu vrea să iasă de la guvernare și se vor ivi câteva figuri care vor dori să ocupe posturile respective din Guvern, chiar din eșalonul 2. Secretarii de stat din partea ALDE pot fi oricând înaintați la rangul de ministru. Problema este că asistăm la o ficțiune. Guvernul cu două culori care de fapt are o singură culoare. Menținem o ficțiune la putere, un lucru dăunător pentru noi toți", a precizat Radu Carp.

În cadrul unei întâlniri de taină la care au participat și mai mulți lideri PSD, Dăncilă le-a propus celor de la ALDE să revină în Guvern, în ciuda opoziției lui Călin Popescu Tăriceanu.

Prin această mutare, Dăncilă încearcă să evite un vot în Parlament, pe restructurarea Guvernului. Premierul va explica că din moment ce oameni din ALDE ocupă aceleași portofolii, atunci coaliția este încă funcțională și nu este nevoie de o restructurare a Guvernului.

Ulterior, Dăncilă va trimite propunerile de miniștrii la Cotroceni, acolo unde Klaus Iohannis are dreptul de a respinge, o singură dată, motivat, un ministru. Este posibil ca Dăncilă să aștepte un prim refuz al președintelui și apoi să trimită, din nou, aceleași propuneri de miniștri.

Tag-uri: Radu Carp
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ