Avertisment pentru părinți: pericolul nevăzut care afectează viața copiilor! Ce trebuie să faci?

| 17 apr, 11:12

Numărul copiilor care înghit jucării - bucăți din jucăriile pe care le au, monede sau alte obiecte mici s-a dublat în ultimii 20 de ani, în condițiile în care pe piață au apărut tot mai multe produse care conțin accesorii de mărimea unor nasturi. Situația a devenit îngrijorătoare în SUA, unde aproximativ 800.000 de copii au fost tratați între 1995 și 2015 după ce au înghițit diferite obiecte.

Un studiu realizat recent arată că în anul 1995 aproximativ 22.000 de copii cu vârsta sub 6 ani au ajuns la medic după ce au înghițit obiecte mici. Prin comparație, în 2015 s-au înregistrat 43.000 de astfel de cazuri, adică aproape dublu. Coordonatorul studiului susține că este un semnal de alarmă cu privire la consumabilele care se vând pe piață și care conțin piese și accesorii de mărimea unor nasturi.

Printre aceste produse periculoase pentru copiii mici se numără telecomenzi de televizor, termometre digitale și jucăriile pe telecomandă care se produc în număr tot mai mare.

Dr Danielle Orsagh-Yentis a declarat că a pornit studiul după ce echipa pe care o coordona a fost solicitată în mai multe rânduri în miezul nopții să extragă diferite obiecte de mici dimensiuni din esofagul sau stomacul unor copii.

Studiul a fost realizat prin analizarea unei baze de date la nivel național care cuprinde cazurile urgente în care au fost implicați copii cu vârsta sub 6 ani. Aproximativ 800.000 de copii au fost tratați pe parcursul studiului, după ce au înghițit obiecte: monede, baterii și jucării foarte mici.

90% dintre copiii care au fost tratați au fost trimiși acasă fără a fi spitalizați, dar au fost raportate și cazuri grave, iar unii micuți chiar și-au pierdut viața. Printre cele mai periculoase obiecte descoperite în corpurile acestora s-au numărat bateriile și magneții pentru birou folosiți de adulți. Medicii avertizează că dacă un copil îngite un astfel de magnet cu o putere foarte mare, diferite obiecte înghițite pot fi atrase între ele în intestine, și pot cauza răni serioase, chiar și perforarea abdomenului, ceea ce poate pune viața minorului în pericol.

Specialiștii le recomandă părinților să se prezinte de urgență la medic în cazul în care copiii lor înghit obiecte și să nu încerce să le scoată singuri. De asemenea, părinții sunt avertizați să nu țină la vedere obiecte mici, care pot fi înghițite cu ușurință.

Tag-uri: copii, medici, studiu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ