Avertismentul CRUNT al lui Stephen Hawking. Ce se va întâmpla cu omenirea în viitor

| 01 iul, 2014

Tot mai mulţi oameni de ştiinţă, printre care şi astrofizicianul Stephen Hawking, consideră că omenirea va fi nevoită ca, mai devreme sau mai târziu, să părăsească planeta Pământ. Colonizarea spaţiului cosmic reprezintă singura soluţie, însă nici acest lucru nu garantează că omul va putea fi capabil să supravieţuiască pe alte planete, potrivit „Pravda“.

Omenirea va trebui să părăsească Pământul

„Oamenii nu vor putea supravieţui mai mult de o mie de ani pe Pământ, dacă nu vor găsi alte planete unde să se stabilească. Răspândirea omenirii în spaţiul cosmic va avea un efect extraordinar, schimbând complet viitorul rasei umane sau chiar determinând dacă acest viitor va exista sau nu“, a declarat astrofizicianul britanic Stephen Hawking, potrivit Adevarul.ro. În 2006, Hawking a vorbit despre necesitarea găsirii unei noi „case“ pentru fiinţa umană. El consideră că singura şansă de supravieţuire a omenirii o reprezintă stabilirea pe altă planetă. Mai mult, crede cu tărie că în mai multe părţi ale universului există viaţă şi avertizează împotriva contactului cu viaţa extraterestră căci, în opinia lui, extratereştrii vor reprezenta o mare ameninţare pentru omenire.

„Dacă ne vor vizita extratereştrii, rezultatul va fi asemănător cu momentul în care Columb a debarcat în America, ceea ce nu a fost benefic pentru nativii americani“, a explicat el. Şi alţi oameni de ştiinţă împărtăşesc punctul de vedere al britanicului. „Dacă umanitatea doreşte să supravieţuiască, atunci trebuie să mergem dincolo de Pământ“, a declarat Sergei Krichevsky, cosmonaut şi profesor la Academia de Economie Naţională. Krichevsky a fost unul dintre iniţiatorii mişcării „Rusia 2045“, care a avut ca scop căutarea unor soluţii pentru supravieţuirea speciei umane şi pentru adaptarea în spaţiul extraterestru.

Omenirea va dispărea în următorii 300 de ani

Termenul „apocalipsă“ apare foarte des în presă. Există oameni de ştiinţă care susţin că Pământul va fi distrus în urma celui de-Al Treilea Război Mondial, unii care vorbesc despre un potop, iar alţii prezic un impact cu un asteroid. Cu toate acestea, în ultimul timp cea mai vehiculată idee este aceea legată de încălzirea globală. Astfel, în 2300, din cauza încălzirii globale, umanitatea nu va mai putea supravieţui pe Pământ. O schimbare a regimului termal va deregla sistemul de hidratare, toate acestea putând submina circuitul natural al apei. Creşterea rapidă a temperaturilor şi reacţia întregului sistemul climatic vor juca un rol decisiv, potrivit previziunilor oamenilor de ştiinţă australieni. Tot ei susţin că în 300 de ani, mai mult de 40% din terenuri for fi inundate, iar restul vor folosi resursele disponibile, devenind necorespunzătoare vieţii. Media temperaturilor anuale ca urca la 12 grade, având un impact devastator asupra populaţiei.

Fiinţă umană nu va putea supravieţui în spaţiu

Preşedintele Barack Obama a adoptat un program prin care în 2030 să trimită un echipaj spaţial pe Marte, ideea susţinută şi de Stephen Hawking. Cu toate acestea, mulţi oameni de ştiinţă consideră ideea călătoriei în spaţiu şi a colonizării drept vise. O şedere lungă în condiţii de gravitate zero este contrară cu entitatea biologică a omului, potrivit Tenis Pirsma, profesor la Universitatea Groningen din Olanda. Zborul pe Marte va dura câţiva ani, iar fiinţa umană nu-şi poate părăsi planeta pentru o perioadă aşa lungă de timp. Psihologia şi biologia umană sunt strâns legate de Pământ. Corpul uman poate funcţiona doar sub condiţii de gravitate. Efectele devastatoare ale imponderabilităţii pot fi observate şi la astronauţii care se reîntorc pe Pământ epuizaţi în urma unei lungi călătorii în spaţiu.

Zborul în spaţiu provoacă efecte negative puternice asupra organismului. Astronauţii suferă de boli de inimă. După o săptămână în imponderabilitatea, inima se micşorează ceea ce duce la creşterea tensiunii arteriale. După câteva luni petrecute pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), astronauţi s-au întors pe Pământ suferind de ameţeli persistente şi chiar orbire temporară. Circulaţia sângelui către creier nu este suficientă în spaţiu. Mai mult decât atât, exploratorii spaţiului au probleme cu ţesutul muscular, mai ales cu muşchii de la picioare, iar în metabolism au loc schimbări negative. Nivelul Acizilor graşi scade, ceea ce poate conduce la înlocuirea ţesutului muscular cu cel gras. În imponderabilitate, fiinţa umană pierde lunar până la două procente de ţesut osos. Astfel, în timpul unei călătorii de trei ani pe Marte, astronauţii îşi pot pierde aproximativ jumătate din oase.

Reprezintă Marte ultima oprire pentru zborurile spaţiale?

Zborul cu un echipaj uman trimis pe Marte a devenit, în ultimul timp, o idee fixă. Potrivit oamenilor de ştiinţă, în ultimele trei decenii, omul va fi capabil să aterizeze pe Marte. Însă, când acest lucru se va întâmpla, se va dori să se ajungă şi mai departe. Însă, Marte reprezintă punctul final al zborurilor noastre spaţiale, e de părere Lev Zelyony, directorul Institutului de Cercetări Spaţiale. Potrivit lui, radiaţiile spaţiale sunt cel mai mare obstacol. „Nici pe Martea omul nu va putea supravieţui din cauza radiaţiilor. Departe de planeta, oamenii vor fi expuşi la radiaţii catastrofale. Aceastea vor distruge ADN-ul, sistemul nervos central şi vor conduce la mutatii celulare“, a conchis el. Stephen Hawking este un om de ştiinţă de renume mondial, fiind considerat unul dintre cele zece genii ale timpurilor noastre. La 21 de ani, a fost diagnosticat cu screloză laterală amiotrofică, o boală cumplită care atacă sistemul nervos.

De obicei, oamenii cu astfel de afecţiuni trăiesc mai puţin de un deceniu, însă Hawking se luptă cu boala de mai bine de jumătate de secol. În aprilie 1988, el a publicat bestsellerul „O scurtă istorie a timpului“. Ulterior, el a scris numeroase cărţi despre univers. Munca lui nu a trecut neobservată. În 2009, Preşedintele american Barack Obama l-a decorat cu Medalia Prezidenţială a Libertăţii – cel mai mare premiu acordat de guvernul american pentru civili.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

11 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 iul, 2014
Breaking news de la BOR
Fiindcă nu are încredere în băncile de spéŕmã, un preot a decis să-şi ţină spéŕma în sfântul potir

O consecinţă directă a crizei este că tot mai puţini oameni au încredere în bănci, inclusiv băncile de spéŕmã, arată un sondaj recent. Astfel, un preot inventiv a decis să-şi păstreze spéŕma în sfântul potir, departe de privirile curioase ale credincioşilor sau de eventualele enoriaşe care poftesc la boaşele părintelui.

“Să-mi depun spéŕma la bancă ? Aţi înnebunit ? Nu mi-aş depune nici măcar banii pe care-i obţin prin jupuirea fraierilor care vin să-mi asculte sporovăiala duminicală.” a spus părintele Maricel Pedofileanul. “Ăia de la bancă sunt nişte incapabili, poţi să te trezeşti că îţi pierzi în câteva clipe spéŕma de-o viaţă. Eu fac muncă manuală la fiecare rugăciune, nu vreau să mă trezesc că pleacă vreunul cu toată averea mea într-o valiză.”

Pe de altă parte, există preoţi care aleg să-şi păstreze spéŕma în cădelniţă sau în sticlele cu vin liturgic: “Credincioşii sunt de-a dreptul înnebuniţi după vinul liturgic. Într-adevăr, unii se mai întreabă din când în când de ce are gust bizar şi consistenţă cleioasă, dar le spunem că acest lucru se petrece datorită credinţei noastre bimilenare, vii şi nealterate. Intenţionăm ca în viitorul apropiat să introducem în parohii moaşte marinate în spermă, dar acestea vor fi rezervate enoriaşilor premium, acelora care ne fac reclamă pe net şi postează pe Facebook citate din Arsenie Boca, Ilie Cleopa, Iustin Pârvu sau Petre Ţuţea.”
06 iul, 2014
Breaking news de la BOR
Conflict în stil mafiot între două clanuri de serafimi şi heruvimi

Având reputaţia unui loc al liniştii şi al păcii, Raiul a fost, cu puţin timp în urmă, scena unui atac nemaiîntâlnit. Fiind înarmaţi cu săbii Jedi, câţiva membri ai clanului Serafimilor, au descins într-un loc de reuniune al rivalilor din clanul Heruvimilor. Disputa a izbucnit din cauza neînţelegerii generate de banii obţinuţi în urma pelerinajului organizat la moaştele făcătoare de minuni ale sfinţilor Pic şi Poc. Până la momentul intervenţiei trupelor speciale de apostoli, Bătaia Cea Ruptă din Rai a avut unele consecinţe nefaste pentru ambele tabere: veşminte sfâşiate, aureole sparte şi aripi fracturate.

Printre cei reţinuţi se numără şi Cuviosul Arsenie Cămătarul, temut membru al clanului Serafimilor, dat în urmărire generală pentru un lung şir de minuni comise cu sânge rece folosind sfântul Levier. “De fiecare dată s-a bazat pe relaţiile lui la Muntele Athos pentru a ocoli legea divină, dar iată că am reuşit să-l arestăm. Va posti şi va face canoane aspre pentru mult timp de acum încolo. Mai pe scurt, a dat de Đracu’.”, a declarat sfântul Gheorghe.

Părintele Coşmelie, purtător de cuvânt al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, susţine că mulţumită capturării membrilor celor două clanuri, Viaţa de Apoi a Raiului va putea reveni, în sfârşit, la normalitate.
04 iul, 2014
Breaking news de la BOR
La Patriarhie au fost expuse moaştele Mielului cu O Nară

Începând de astăzi, toţi credincioşii care vor ajunge în zona Dealului Mitropoliei din Bucureşti se vor putea închina la racla cu moaştele Sfântului Miel cu O Nară. Aducerea acesteia în România este rezultatul a patru luni de discuţii purtate între reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi călugării de la Muntele Athos. Aceştia consideră că efortul le va fi răsplătit pe măsură, mai ales din punct de vedere financiar.

“Mielul cu O Nară alină suferinţele din sufletele celor care cred în puterea sa vindecătoare. Fără sacrificiul suprem al acestuia, n-am fi ajuns să avem o credinţă bimilenară. Sau dacă am fi avut, aceasta n-ar fi fost desăvârşită. Rugămintea pe care o am faţă de credincioşi este ca aceştia să sărute cuviincios mielul şi să reţină faptul că mai întâi pielea trebuie dată înapoi.” a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Iulian Capsache.

Viaţa Sfântului Miel cu O Nară a fost una agitată, care s-a terminat într-un mod nefericit. El a fost prigonit de femei, care îl frecau până când i se făcea rău şi vomita. Spre sfârşitul vieţii, acesta a fost prins de câteva păgâne care l-au decalotat şi apoi l-au îngropat. În tradiţia populară se spune că Mielul Mântuitor a înviat într-a treia zi după fripturi şi s-a ridicat la ceruri, iar ortodocşii consideră că expresia “Credincioşi, să luaţi mielul !” este de bine.

Patriarhul Daniel promite că va continua să aducă în ţară rămăşiţe trupeşti ale câtorva sfinţi în perioada ce urmează: “Dacă se vor îmbulzi şi la următoarele sărbători, credincioşii vor avea câteva surprize foarte plăcute printre care se numără moaştele Ciocănitoarei Woody şi mantia Cuviosului Superman.”
03 iul, 2014
Iustin Pârvu
Dacă crezi că e momentul să se facă liturghie,
Pune-ţi sutana de aur, prinde-ţi părul c-o scufie.
Dacă vrei să dai cu-agheasmă ca să strângi de-o mică plasmă,
Ia busuiocul din grădină, bagă schema cea divină.
Orice moliftă îţi place, fă acuma cum îţi spun,
Vezi tămâia care zace şi mai dă-i cu fum !

Bate clopotul mai tare dacă vrei să mântuieşti,
Bagă-ţi limba în icoane dacă vrei să preaslăveşti !
Bate clopotul mai tare dacă vrei s-o arzi divin,
Bagă-ţi capu-n pangar, bagă-ţi capu-n pelerin !

Daca vrei să schimbi oraşul, dacă nu-ţi mai place Iaşiul,
Ia o nouă parohie, mai avută ca să fie,
Bagă cântul mult mai tare, ia un sponsor mai cu stare !
Daca ai intenţii bune dar vrei şi subvenţie,
Orice moliftă îţi place, fă acuma cum îţi spun,
Vezi tămâia care zace şi mai dă-i cu fum !

Bate clopotul mai tare dacă vrei să mântuieşti,
Bagă-ţi limba în icoane dacă vrei să preaslăveşti !
Bate clopotul mai tare dacă vrei s-o arzi divin,
Bagă-ţi capu-n pangar, bagă-ţi capu-n pelerin !
03 iul, 2014
Părintele Alcoolie
Stimaţi credincioşi, vedeţi că mâine vin să vă miruiesc. Tarifele sunt după cum urmează:
1. 100 de lei - Evanghelia, patrafirul, crucea şi mâna dreaptă, plus bonus de tămâiere all-inclusive;
2. 80 de lei - Patrafirul, mâna dreaptă şi şomoiogul de busuioc cu care vă dau în freză;
3. 50 de lei - Patrafirul şi crucea plus mâna stangă cu care mă scarpin la boaşe;
4. 20 de lei - Doar patrafirul, zgârciţilor. Să nu vă imaginaţi că intraţi în rai cu banii ascunşi în chiloţi;
5. 10 lei - Vă dau să pupaţi salamul bărbos, că altceva nu meritaţi, tăntălăilor;
6. 5 lei - Îmi şterg posteriorul cu mutrele voastre diforme;
7. Moca - Să mergeţi la biserică să vă agheasrnuiască părintele Cocalarie, sărăntocilor.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ