Avertismentul dur al medicilor: Cum ajungi de la ulcer la demenţă

| 13 dec, 2013

Medicii americani avertizeaza ca tratamentul pentru ulcer poate avea efecte grave, putand duce la dementa sau probleme neurologice.

Un studiu recent realizat in SUA, pe un esantion generos, de 200.000 de oameni, a aratat ca tratamentul prelungit pentru ulcerul la stomac duce la deficienta de Vitamina B12, care, la randul sau, atrage probleme ale creierului, relateaza BBC.

Conform raportului publicat in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane, riscul apare dupa 2 ani de tratament. Cele mai expuse sunt femeile, dar si pacientii tineri, avertizeaza cercetatorii.

Acestia au explicat ca medicamentele administrate reduc acidul din stomac, acid de care este nevoie pentru absorbtia de Vitamina B12. Aceasta se gaseste mai ales in carne, inclusiv peste, si lactate.

Din pacate, carenta de B12, care poate fi tratata, este greu de depistat de omul de rand, in lipsa unor analize de sange, pentru ca simptomele sunt vagi, aici fiind inclusa si starea de letargie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ