Avertizarea medicilor pentru cei care fumează de cel puţin doi ani

| 21 mar, 2014

Ati fumat mai mult de 2 ani? Atunci trebuie sa mergeti regulat la un specialist ORL. Aceasta deoarece este dovedita legatura dintre tigari si cancerul de laringe.

Credeti ca tutunul produce doar cancer pulmonar? Va inselati! Este principala factor care determina cancerul de laringe.

Aceasta in timp ce consumul de alcool afecteaza un alt organ din sfera ORL. Este vorba despre faringe, scrie csid.ro

Cel mai frecvent, femeile sunt afectate de cancerul de san si de cel de col uterin. In cazul barbatilor, cancerul de prostata domina topul imbolnavirilor. Controalele regulate, in lipsa simptomelor, va pot salva viata in cazul multor afectiuni maligne: "La ambele sexe, cancerul pulmonar detine una din pozitiile funtase din pacate pentru noi", spun specialistii.

Frecvent, se face asocierea intre fumat si cancerul de plamani. Dar tineti cont ca, inainte de a ajunge in plaman, fumul de tigara atinge si alte organe. In 2012, ocupam locul trei in Europa in privinta aparitiei cancerului de laringe. Asadar, mergeti la specialistul ORL la controale regulate, mai ales daca fumati, consumati alcool si lucrati in mediu toxic. Si cazurile de cancer din familie pot indica riscul genetic.

Examinarea se face cu ajutorul unei camere video care patrunde in interiorul nasului. Cu ajutorul acesteia, medicii vizualizeaza faringele si laringele.

Orice disfonie, orice ragusela care depasete o luna de zile trebuie vazuta, examinata de catre medicul ORL cu tehnologia moderna pe care o avem la dispozitie.

Atentie si la un alt semn extrem de important. "Orice sindrom disfagic, jena la inghitit, care dureaza mai mult de 1 luna de zile trebuie investigata de otolaringolog".

In statii incipiente ale cancerului de laringe, specialistii pot apela la chirurgia laser. Se continua cu radioterapie, chimioterapie si imunoterapie nutritionala.

Tag-uri: cancer, laringe, sanatate
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 apr, 2014
ricanicoara
am diverticol esofagian la medie de aproximativ 30 de ani ,,fumez de 19 ani , care sant riscurile si ce departament medical trebuie sa consult

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ