Aviz favorabil la Camera Deputaților pentru declararea primei zile de școală ca ZI LIBERĂ PENTRU PĂRINȚI

| 17 iun, 2014

Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor a adoptat marţi raport favorabil pentru proiectul de lege privind declararea zilei de început de an şcolar ca zi liberă pentru părinţi.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare declararea zilei de început a fiecărui an şcolar ca zi liberă pentru părinţii ai căror copii sunt înscrişi în învăţământul preuniversitar. Respectiva zi ar urma să fie recuperată în următoarele 30 de zile printr-un acord între angajat şi angajator.

Deputatul PNL Cristina Pocora a întrebat reprezentanţii Ministerului Muncii cum se va aplica proiectul de lege pentru părinţii cadre didactice.

Iniţiatorul proiectului, senatorul PSD Constantin Popa, a argumentat prin faptul că 'în prima zi de şcoală toată lumea fuge să ajungă lângă copil'.

'Nu o să ia nimeni cu mascaţii părinţii de pe stradă şi să îi pună liberi dacă ei nu vor. Este opţional pentru cei care vor să beneficieze de acest drept şi pentru cei care nu vor să beneficieze de o zi liberă în prima zi de şcoală. În prima zi de şcoală toată lumea se fofilează, fuge să ajungă lângă copil şi cred că este aberaţia normalităţii ca să fim de acord cu acest proiect de lege. Nu putem pentru 1% din cei care poate că nu ar putea beneficia de ea să ignorăm pe cei 99%', a spus Popa.

Guvernul a formulat un punct de vedere favorabil iar Senatul a adoptat tacit propunerea legislativă. Raportul comisiei urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ