Avocata Viorica Pilică a fost eliberată condiţionat. Fusese condamnată în dosarul fostului judecător Rebegea

| 05 feb, 18:19

Viorica Pilică, avocata condamnată în dosarul de corupţie al fostului şef al Secţiei Penale a Tribunalului Prahova, Dumitru Rebegea, va fi eliberată condiţionat, decizia pronunţată vineri de Tribunalul Prahova fiind definitivă, transmite Agerpres.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Judecătoria Ploieşti a admis propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de Propuneri din cadrul Penitenciarului de Femei Târgşor privind pe condamnata Viorica Iosefina Pilică din executarea pedepsei de patru ani de închisoare şi a dispus punerea în libertate a acesteia, decizia fiind menţinută definitiv, vineri, de Tribunalul Prahova, care a respins ca nefondată contestaţia procurorilor DNA Ploieşti. 

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în noiembrie 2009, pe judecătorul Dumitru Rebegea, fost şef al Secţiei Penale a Tribunalului Prahova, acuzat de două infracţiuni de luare de mită şi două infracţiuni de favorizare a infractorului. 

Alături de Dumitru Rebegea au mai fost deferiţi justiţiei avocatul Viorica Pilică, de la Baroul Prahova, pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită (două fapte) şi complicitate la infracţiunea de favorizare a infractorului (două fapte), Irina Sandu, Zamfir Sandu, interlop cunoscut sub numele de "Austrianu", şi Eugen Martin, acuzaţi de dare de mită. 

Potrivit anchetatorilor, Dumitru Rebegea, în calitate de judecător la Tribunalul Prahova, a pretins, prin intermediul avocatei Viorica Pilică, suma de 25.000 de euro şi a acceptat promisiunea oferirii sumei de 3.000 de euro de la Irina Sandu şi Zamfir Sandu, pentru a înlesni punerea în libertate a acestuia din urmă, cercetat în stare de arest preventiv. 

Din banii pretinşi, în perioada iulie - octombrie 2009, judecătorul a primit, prin intermediul aceleiaşi complice, suma totală de 21.000 de euro, în două tranşe. 

"De asemenea, inculpatul Dumitru Rebegea, în cursul lunii octombrie 2009, în calitate de judecător la Tribunalul Prahova, a pretins, prin intermediul inculpatei Viorica Pilică, suma de 20.000 de euro de la Martin Eugen, iar în cursul aceleiaşi luni a primit, prin intermediul aceleiaşi complice, suma de 9.000 de euro, pentru punerea în libertate a altui inculpat arestat preventiv. Ambele persoane arestate au fost puse în libertate de judecătorul Dumitru Rebegea", se arată în rechizitoriul DNA. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv în acest dosar în mai 2013, Viorica Pilică primind o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare, iar Dumitru Rebegea primind o pedeapsă de cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ