Avocatul lui Gigi Becali: Vom urma procedurile la CEDO

| 04 iun, 2013

Bogdan Vlad, unul dintre avocaţii omului de afaceri Gigi Becali, a declarat, astăzi, după condamnarea finanţatorului FC Steaua la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", că se va adresa CEDO pentru clientul său.

"Vom urma procedurile la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Avem o grămadă de motive, avem motive de ordin juridic, de ordin tehnic, nu are niciun sens să le explic la televizor", a afirmat avocatul, la România TV.

Vlad nu a dorit să comenteze evntualele sancţiuni pe care le-ar putea primi FC Steaua în acest caz, precizând că domeniul sportiv nu este de resortul său.

"Fapta pe care a săvârşit-o domnul Becali, aceea de a promite o sumă de bani unor jucători, în scopul ca aceştia să-şi îndeplinească atribuţiunile de serviciu, potrivit reglementărilor internaţionale în materie de corupţie, reglementări ratificate şi de România, nu constituie infracţiune de dare de mită. Numai în ipoteza în care fapta era comisă cu scopul ca jucătorul să nesocotescă obligaţiile ar fi fost infracţiune. Este un comentariu valabil strict în domeniul penal. Ce e în domeniul sportiv nu e resortul meu şi nu vreau să discut", a spus el.

Întrebat despre un alt dosar în care este cercetat Gigi Becali - "Avicola" - avocatul a declarat: "E un dosar format, ştiţi în ce condiţii s-a format, exclusiv cu scopul de a-l împiedica să părăsească ţara în noaptea în care voia să plece".

Gigi Becali, a fost condamnat, astăzi, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza". Decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă. Becali a primit două pedepse de câte trei ani pentru dare de mită şi una de un an pentru fals.

Finanţatorul Stelei se află la închisoare din 20 mai, după ce a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN.

Instanţa supremă nu a făcut reindivualizarea şi contopirea pedepselor lui Gigi Becali. În aceste condiţii, avocaţii lui Becali vor cere, la Tribunalul Bucureşti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta, au precizat, pentru MEDIAFAX, apărătorii finanţatorului Stelei.

Tot în cazul lui Becali, instanţa a dispus confiscarea sumei de 1,7 milioane de euro, aflată în prezent sub sechestru la BCR Unirii.

Toţi ceilalţi inculpaţi din dosarul "Valiza" au primit pedepse cu suspendare: Victor Piţurcă - un an cu suspendare pentru favorizarea infractorului, Alina Ciul şi Radu Marino câte un an şi jumătate cu suspendare, iar Teia Sponte doi ani cu suspendare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ