Avocatul lui Nicuşor Constantinescu spune că mandatul internaţional de arestare nu are obiect

| 11 iul, 2014

Avocatul Marius Mocanu, apărătorul preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, apreciază drept nefondată solicitarea adresată Ministerului Justiţiei de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru emiterea mandatului internaţional de arest şi cererii de extrădare pe numele clientului său.

"Solicitarea emiterii mandatului de arestare internaţional de către DNA în vederea extrădării este o reacţie inutilă la soluţia definitivă pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti la data de 10 iulie 2014, prin care s-a stabilit că preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, nu a încălcat niciuna din măsurile impuse de controlul judiciar, întrucât la momentul solicitării măsurii arestării preventive, cât şi la momentul punerii în executare a mandatului de arestare preventivă, Nicuşor Constantinescu se afla în mod legal pe teritoriul SUA, pentru finalizarea tratamentului medical. Urmează ca pe data de 15 iulie 2014, având în vedere soluţia Curţii de Apel Bucureşti, să se dispună anularea măsurii de arest preventiv şi implicit a mandatului emis în acest sens", spune avocatul Marius Mocanu.

Citeşte şi: DNA cere mandat de extrădare pentru Nicuşor Constantinescu


Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost dat în urmărire internaţională prin Interpol de către Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), după ce acesta nu s-a mai întors din SUA la data stabilită de instanţa din România.

Biroul de presă al IGPR a confirmat vineri, pentru AGERPRES, că Nicuşor Constantinescu este dat în urmărire internaţională din data de 7 iulie, când Tribunalul Bucureşti a admis cererea IGPR de emitere a unui mandat internaţional de urmărire pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti nu au încuviinţat pe 18 iunie solicitarea lui Nicuşor Constantinescu de a prelungi până la data de 1 septembrie perioada de părăsire a teritoriului ţării, deoarece acesta nu a depus documente care să ateste că această dată este necesară pentru ameliorarea stării sale de sănătate.

Pe 23 iunie, Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Nicuşor Constantinescu, pentru că acesta nu s-a mai întors din SUA la data stabilită de instanţa din România.

Nicuşor Constantinescu invocă faptul că nu se poate deplasa, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală, fiind diagnosticat cu cancer.

Procurorii susţin însă că documentele medicale prezentate de avocaţii lui Nicuşor Constantinescu sunt false.

În 27 mai, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de DNA, în dosarul în care este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curţii de Conturi şi că nu a respectat dispoziţiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism şi a autorizaţiilor de construire a unor centrale şi generatoare eoliene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ