Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, audiat ca martor în dosarul 'Mineriada'

| 10 ian, 12:21

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a prezentat, marţi, la Parchetul General pentru a fi audiat de procurorii militari, în calitate de martor, în dosarul 'Mineriada'.

"După 27 de ani e greu să îţi aminteşti mare lucru. (...) Sigur că am fost surprins, şocat, ca orice om care a văzut acele momente. În rest, rămâne să discut cu domnul procuror militar, să vedem exact ce mă întreabă şi să răspund cât mai sincer, deschis şi fără niciun fel de reţinere", a declarat Ciorbea, marţi, la sosirea la PG, precizând că a venit în calitatea de martor în dosarul 'Mineriada'. 

Întrebat ce implicarea a avut în evenimentele anchetate în dosarul 'Mineriada', Ciorbea a spus că "niciuna" şi a afirmat că este şi el "curios". 

"Nu fac aprecieri nici de natură penală, nici civilă, nici de altă natură", a răspuns Avocatul Poporului, referitor la dosarul 'Mineriada'. 

La sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat că o soluţie în dosarul 'Mineriada' va fi dată în primele luni din 2017. 

"Dosarul privind Mineriada se află în faza finală de soluţionare şi după ce se vor administra probele care mai sunt de administrat şi se vor verifica apărările ce se vor formula în cauză, se va emite o soluţie legală şi temeinică. În primele luni ale anului următor vom avea o soluţie", a precizat Augustin Lazăr, la acea dată. 

Pe 23 decembrie 2016, procurorii militari au decis punerea în mişcare a acţiunii penale, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra umanităţii, faţă de fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman şi fostul director al SRI Virgil Măgureanu în dosarul "Mineriada din 13 - 15 iunie 1990". 

De asemenea, au fost puşi sub urmărire penală Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, Nicolae Dumitru, fost prim-vicepreşedinte al Frontului Salvării Naţionale (FSN), general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, fost adjunct al procurorului general al României şi şef al Direcţiei Procuraturilor Militare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ