BACALAUREAT 2014. Sesiunea specială pentru olimpici se va desfăşura în Ploieşti

| 12 mai, 2014

BACALAUREAT 2014. 162 de absolvenți de liceu care fac parte din loturile olimpice sau care merg la competiții sportive și artistice internaționale care se desfășoara în perioada sesiunii normale de bacalaureat, vor susține anul acesta examenul de bacalaureat în sesiunea specială, în perioada 17-30 mai.

BACALAUREAT 2014. Ministerul Educaţiei a publicat listele cu olimpicii care vor susţine examenul de Bacalaureat în sesiunea specială de anul acesta, care se va desfăşura la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti. Elevii vor fi cazaţi la Colegiul Tehnic Lazăr Edeleanu. În total, este vorba de 106 olimpici sportivi şi 51 de olimpici internaţionali la Chimie, Informatică, Biologie, Matematică, Fizică, Limba Rusă, Astronomie şi Astrofizică, Geografie sau olimpici care îşi dau admiterea la universităţi din străinătate.

În ceea ce priveşte sportivii, absolvenţii de liceu care participă la BAC-ul special, fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile sportive internaţionale şi sunt campioni la gimnastică aerobică, powerlifting, fotbal tenis, lupte, înot, canotaj, şah, scrimă, triatlon, judo, tenis, haltere, tir sportiv, baschet, ciclism, atletism, orientare, box, karate, schi, biatlon, handbal şi călărie.

Calendarul examenului de bacalaureat 2014 - SESIUNEA SPECIALĂ

În acest an, sesiunea specială a examenului de bacalaureat se va desfășura în perioada 17-30 mai. Astfel, înscrierile pentru sesiunea specială de Bac au loc în perioada 17-18 mai, iar probele încep pe 19 mai, cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Următoarea probă, cea de Evaluare a competenţelor digitale, are loc în perioada 21-22 mai, urmată de Evaluarea competenţelor lingvistice (23-24 mai).

Candidaţii vor susţine probele scrise între 26-29 mai, astfel:

26 mai – Limba şi literatura română

27 mai – proba obligatorie a profilului: Matematică sau istorie

28 mai – proba la alegere a profilului (chimie, fizică, biologie, filososfie, psihologie, sociologie, economie, informatică, logică, geografie)

29 mai - Limba şi literatura maternă.

În 2013, 105 candidaţi dintre cei 209 care au susţinut bacalaureatul în sesiunea specială, organizată în 2013, au promovat examenul, rata de promovare fiind de la 50,23%. Trei elevi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ