BACALAUREAT 2014 TOAMNĂ. SUBIECTE LA ROMÂNĂ. Bacovia şi romanul postbelic

| 25 aug, 2014

SUBIECTE ŞI BAREM ROMÂNĂ - Bacalaureat 2014 toamna. Aproape 40.000 absolvenţi de clasa a XII-a au susţinut luni proba scrisă la limba română în cadrul celei de-a doua sesiuni de bacalaureat. La fel ca şi în sesiunea de vară, elevii au primit subiecte la Română diferite, în funcţie de profil Real şi Tehnologic şi Uman şi Pedagogic.

BACALAUREAT 2014 TOAMNĂ. SUBIECTE ŞI BAREM ROMÂNĂ. Absolvenţii au început examenul la ora 9:00 şi au avut la dispoziţie e3 ore pentru a rezolva cele trei subiecte, dar nu au avut voie să părăsească sala de examen mai devreme de o oră şi jumătate. La fel ca şi până acum, examenul de Bacalaureat 2014 s-a desfăşurat în săli dotate cu camere de supraveghere.

La proba scrisă de limba şi literatura română, candidaţii au primit subiecte diferenţiat în funcţie de profil: profil real, tehnologic şi vocaţional şi profil uman şi pedagogic. Elevii vor avea de rezolvat trei subiecte, notate fiecare cu 30 de puncte, la care se adaugă 10 puncte din oficiu.

Astfel, elevii de la profilul real şi tehnologic au primit un text la prima vedere din romanul Rusoaica de Gib MIhăescu pe baza căruia trebuiau să rezolve 9 cerinţe care vizau cunoştinţele de vocabular, de teorie literară, precum şi capacitatea de a înţelege şi interpreta un text literar. La subiectul al doiliea, ei trebuiau să redacteze un eseu de tip argumentativ despre importanţa regulilor într-un domeniu de activitate. La ultimul subiect, elevii de clasa a XII-a trebuiau să scrie un eseu de 2-3 pagini despre viziunea despre lume a lui Bacovia aşa cum se reflectă într-un text poetic studiat.

Elevii de la uman au primit un text la prima vedere din romanul Lydda de Duliu Zamfirescu pe baza căruia trebuiau să rezolve nouă cerinţe, iar la subiectul al treilea romanul postbelic la subiectul al treilea.

Obiectiv.info publică subiecte şi barem Bacalaureat 2014 Română sesiunea toamnă, atât pentru profilul real, cât şi pentru uman, în timp real, imediat ce acestea vor fi disponibile. Acestea vor fi disponibile pe edu.ro. după ora 15:00.

BACALAUREAT 2014 TOAMNĂ. SUBIECTE ŞI BAREM ROMÂNĂ La Bacalaureat 2014 Română s-au înscris 39.091 de candidaţi, dintre care 29.616 au absolvit clasa a XII-a în acest an, iar 9.475 sunt din promoţiile anterioare, potrivit Ministerului Educaţiei. Proba se va desfăşura în 208 centre de examen, iar lucrările vor fi evaluate în 76 de centre.

Probele scrise vor continua marţi cu examenul la limba şi literatura maternă, miercuri cu proba obligatorie a profilului şi vineri cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a solicitat duminică, într-o videoconferinţă la care au participat inspectorii şcolari generali, preşedinţii comisiilor judeţene de examen şi membrii Comisiei Naţionale de Bacalaureat 2014, ca toţi cei implicaţi în organizarea şi desfăşurarea examenului să respecte strict regulamentele şi să aibă toleranţă zero faţă de orice tentativă de fraudare.

Bacalaureat 2014 - sesiunea august-septembrie 2014

18 - 19 august  Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

18 - 19 august  Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

19 - 20 august  Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C

21 - 22 august  Evaluarea competenţelor digitale – proba D

25 august  Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă

26 august Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

27 august Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

29 august Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

1 septembrie  Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

2 - 3 septembrie Rezolvarea contestaţiilor

4 septembrie Afişarea rezultatelor finale

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ