Baconschi, Paleologu, Dragomir şi Funeriu s-au înscris pentru locurile de pe listele PMP la europarlamentare

| 20 mar, 2014

Theodor Baconschi, Teodor Paleologu, Ruxandra Dragomir, Adrian Rădulescu, Daniel Funeriu s-au înscris în competiţia internă a PMP pentru a se afla pe liste la alegerile europarlamentare, a declarat, joi, liderul PMP Eugen Tomac.

Preşedintele partidului PMP, Eugen Tomac, a declarat că în competiţia internă a partidului s-au înscris 42 de persoane, printre acestea aflându-se Daniel Funeriu, Theodor Baconschi, Theodor Paleologu, Cristian Petrescu Gabriel Berca, Valerian Vreme, Adrian Rădulescu, Florin Popescu şi fosta preşedintă a Federaţiei de Tenis Ruxandra Dragomir, notează Mediafax.

Întrebat despre declaraţia fostului premier Emil Boc potrivit căreia Daniel Funeriu nu ar putea fi pe locul 16 pe listele PMP, date fiind performanţele ministeriale şi pregătirea acestuia, Eugen Tomac a răspuns: "Nu pot decât să fiu de acord cu domnul Emil Boc că Daniel Funeriu a făcut performanţă ca membru al Guvernului, dar, în ce priveşte selecţia candidaţilor, acest lucru îl decide PMP prin mecanismele interne pe care le are. Lista finală nu o ştiu nici eu".

"Am decis ca europarlamentarii în funcţie, cum este Cristian Preda, să fie primiţi pe listele partidului nostru, urmând ca ceilalţi să participe la un proces de selecţie, care se va încheia sâmbătă. Listele vor fi depuse săptămâna viitoare, la Biroul Electoral", a explicat preşedintele PMP.

El a precizat că în funcţie de criteriile stabilite de partid se va hotărî ordinea acestor candidaţi pe listele PMP.

Eugen Tomac a arătat, însă,că s-ar bucura ca Elena Băsescu să candideze la europarlamentare pe listele PMP, dar a precizat că nu a avut o discuţie cu aceasta în acest sens.

"Eu, personal, m-aş bucura foarte mult ca Elena Băsescu, pe care o cunosc de foarte mulţi ani, om politic la fel de tânăr ca mine implicată în politica europeană, m-aş bucura să se regăsească pe listele PMP, dar e decizia domniei sale. Nu am avut o discuţie cu doamna Băsescu pe această temă", a precizat Tomac.

Eugen Tomac a mai spus că nici el şi nici Elena Udrea nu se vor afla pe listele PMP pentru europarlamentare. "Nici eu şi nici doamna Udrea nu suntem pe listele PMP", a adăugat Tomac. Elena Udrea declarase, în urmă cu câteva săptămâni, că se gândeşte dacă va candida pe listele PMP pentru europarlamentare pentru a ajuta partidul, după care să se retragă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ