BANCA MONDIALĂ prezintă miercuri proiectul privind învăţământul secundar din România, finanţat cu 200 de milioane de euro

| 02 dec, 09:23

Banca Mondială prezintă, miercuri, proiectul privind învăţământul secundar din România - ROSE - (Romania Secondary Education Project), care se va derula în perioada 2015-2022 şi pentru care instituţia financiară internaţională acordă Guvernului României un împrumut de 200 de milioane euro, potrivit Agerpres.

Discuţia tehnică privind prezentarea în detaliu a proiectului şi a obiectivelor acestuia va fi condusă de Mariana Moarcăş, expert senior educaţie în cadrul Băncii Mondiale şi de Liliana Preoteasa, director în Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. 

Proiectul ROSE consta într-un împrumut de 200 de milioane de euro pe care Banca Mondială îl acordă Guvernului României pentru beneficiul a 1,5 milioane de studenţi români din 1.100 de licee şi 300 de universităţi publice. 

Obiectivul principal al proiectului este acela de a spori şansele studenţilor din România de a finaliza cu succes ciclul terţiar de învăţământ. ROSE va fi implementat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în perioada 2015-2022. 

Lansarea oficială a proiectului ROSE va avea loc joi, 3 decembrie, la Biblioteca Central Universitara 'Carol I'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ