Bănicioiu: Economiile făcute după introducerea cardului de sănătate vor merge către cheltuielile de personal

| 25 iun, 13:59

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat joi, la Bistrița, că economiile făcute în urma introducerii obligativității cardului național de sănătate vor merge către cheltuielile de personal din domeniul medical.

Potrivit lui Bănicioiu, doar după prima lună de implementare s-a înregistrat o economie de 100 milioane lei.

"Numai prima lună de implementare a cardului ne-a dus la o economie de 100 milioane lei, ceea ce este un prim pas bun înainte, zic eu, bani pe care, bănuiesc eu, orice guvern, de acum înainte, îi va redirecționa către cheltuielile de personal. Din celelalte economii pe care le facem — medicamente, gestiune mai bună — vor rămâne pe partea de tratamente și achiziții de echipamente", a spus ministrul.

Întrebat de unde provine această economie, Nicolae Bănicioiu a spus că nu a făcut o interpretare a datelor, dar că acest lucru nu s-ar datora problemelor înregistrate în unele județe în primele zile de la introducerea cardului național de sănătate.

"Vreau doar să constat. Am constatat. Interpretați dumneavoastră. Spuneți-mi dumneavoastră dacă a fost acces mai greu la servicii. Ați înregistrat acces mai greu la servicii? Eu cred că, acolo unde a fost bunăvoință, accesul a fost la fel la servicii. (...) Bineînțeles că o schimbare de sistem nu este ușoară. Și mie îmi este foarte greu să trec la un sistem informatizat de la hârtia scrisă. Dar iată că primul semn este această economie de 100 milioane și eu cred că e un semn de însănătoșire. Interpretez doar că am făcut cu 100 milioane mai puține cheltuieli, atât", a spus Bănicioiu.

Ministrul Sănătății a adăugat că, la începutul acestei toamne, se va face o evaluare a sumelor economisite prin implementarea cardurilor naționale de sănătate și apoi se va lua o decizie legată de virarea acestor sume către cheltuielile de personal.

Nicolae Bănicioiu a participat, joi, alături de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, la inaugurarea noii secții de chirurgie a Spitalului de Urgență Județean din Bistrița, o investiție care se ridică la peste 24 milioane lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 iun, 14:16
palada pufosul
Mirel Palada, consilier cu rang de secretat de stat al premierului Victor Ponta, a cumparat, anul trecut, un apartament de la RA-APPS pe strada Mihai Eminescu din capitala, intr-un bloc situat la aproximativ 250 de metri de Piata Romana, au declarat surse guvernamentale pentru Hotnews. Mirel Palada a refuzat, in mai multe randuri, sa raspunda oricarei intrebari, inchizand telefonul imediat dupa ce reporterul Hotnews s-a prezentat. Intrebat daca a cumparat apartamentul prin licitatie sau negociere directa sau de ce a ales sa cumpere de la RA-APPS si nu din piata, acesta s-a limitat in a transmite un mesaj ironic: "Si eu te iubesc".

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ