Băsescu a câştigat în instanţă procesul cu Voiculescu. Decizia nu este definitivă

| 02 mai, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a câştigat vineri la Tribunalul Bucureşti procesul în care a fost dat în judecată de liderul conservator Dan Voiculescu, pentru afirmaţiile făcute de şeful statului în iulie 2012 în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului cu privire la controlul Justiţiei

Iniţial, în martie 2013, Judecătoria Sectorului 5 a respins acţiunea lui Dan Voiculescu, cu privire la obligarea preşedintelui de a retracta, în mod public, cele spuse şi publicarea hotărârii definitive pronunţate în cauză, însă a admis un capăt de cerere cu privire la caracterul ilicit al afirmaţiilor lui Traian Băsescu la adresa lui Voiculescu.

Vineri, Tribunalul Bucureşti a admis apelul preşedintelui şi a înlăturat caracterul ilicit al faptei, însă decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

În iulie 2012, Parlamentul a declanşat procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu.

În discursul ţinut în plenul Parlamentului, Traian Băsescu a făcut referire la încercarea USL de a controla Justiţia, amintind în context o declaraţie a lui Dan Voiculescu.

'Sunt opt ani de când cu migală, cu perseverenţă, s-a construit independenţa Justiţiei faţă de politic. Ştiu că aveţi probleme de neînţeles legate de acest lucru. Am văzut şi afirmaţiile făcute de unul din liderii spirituali ai liderilor USL, domnul Voiculescu, 'trebuie să controlăm Justiţia'. Dragii mei concetăţeni, această vreme a trecut. Nu puteţi să întoarceţi realităţile instituţiilor, ca Parchet General, DNA, ÎCCJ, la modul de supunere din anii 2004. Tentativa dumneavoastră de a acapara toate funcţiile de decizie în nominalizarea înalţilor demnitari ai sistemului de justiţie este una greşită şi poate să eşueze la referendum', a declarat atunci Traian Băsescu.

În aceeaşi zi, Dan Voiculescu a anunţat că îl va acţiona în judecată pe Traian Băsescu pentru afirmaţiile defăimătoare făcute la adresa lui.

''Îl voi acţiona în judecată pe Traian Băsescu pentru afirmaţii defăimătoare. Nu-i voi solicita nicio daună materială, ci doar să recunoască public că a minţit', susţinea atunci Voiculescu.

Potrivit acestuia, ''Traian Băsescu încearcă, în disperare de cauză, să deturneze dezbaterea publică dinspre gravele sale încălcări ale Constituţiei spre un conflict personal cu Dan Voiculescu, susţinând, de la tribuna Parlamentului, că 'Voiculescu a declarat: trebuie să controlăm justiţia!''', conform Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 mai, 2014
ronny
-----
basescu se bucura degeaba. decizia asta nu e definitiva, asa ca nu e pont sa se bucure inainte de vreme
04 mai, 2014
Liviu
Inca nu câștigat nimic, decizia nu e definitiva.
02 mai, 2014
PEDAGOGUL
justitia controlata de Basescu
Piratul Basescu nu a castigat nimic deoarece justitia din Romania este controlata de acesta.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ