Băsescu a încercat să blocheze „în glumă” comisarul României

| 09 sep, 2014

Când opinia publică din România este supusă unei manipulări de dimensiunile celei realizate de aparatul de propagandă sprijinit de Traian Băsescu, atât în țară cât și la Bruxelles, este foarte greu pentru oricare cetățean să mai aibă încredere în instituția prezidențială sau să mai schițeze vreun zâmbet.

Șirul de întâmplări controversate privind desemnarea noului comisar european din partea României și nominalizarea portofoliului acestuia a condus la o dezvăluire incredibilă pe care Traian Băsescu a făcut-o în cadrul unei declarații de presă luni seara, la Palatul Cotroceni.

Președintele, îngrijorat că omul său Klaus Iohannis a început să scadă în sondajele pentru prezidențiale, a ieșit public și a atacat în stânga și în dreapta, în speranța că românilor le va fi distrasă atenția de la lucrurile importante care au loc zilele acestea.

Totuși, la un moment dat, Băsescu a făcut o remarcă ce poate dinamita întreaga scenă politică. Acesta a recunoscut că a încercat să blocheze numirea Corinei Creți în funcția de comisar european și să împiedice obținerea unui portofoliu bun pentru România, colaborând cu diverși actori de propagandă de la Bruxelles pentru a lansa o manipulare care a făcut prima pagină a site-urilor de știri: că România ar fi în cărți să primească portofoliul pentru Ajutor Umanitar.

Această remarcă a președintelui, potrivit căreia „cei de la Bruxelles au simțul umorului”, demonstrează faptul că Băsescu și presa care-i este subordonată, dar și partidele din opoziție conduse de Blaga și Iohannis, au făcut tot ce le-a stat în putere pentru a submina autoritatea României în negocierile privind desemnarea comisarului european.

Promovarea de către Băsescu și oamenii săi a manipulării că România va primi portofoliul pentru Ajutor Umanitar reprezintă, nici mai mult, nici mai puțin, o palmă dată opiniei publice, presei și democrației din țara noastră.

Dacă Traian Băsescu își permite să se joace cu subiecte atât de sensibile precum poziția diplomatică și executivă a României în Uniunea Europeană, în stilul său caracteristic „hăhăit”, atunci este clar că nu există nicio limită pe care nu ar fi dispus să o treacă, chiar dacă ar afecta în mod iremediabil reputația țării.

Funcția de președinte este una de enormă responsabilitate, fiind cea care, potrivit Constituției, trebuie să aibă ca prioritate reprezentarea imaginii României. Dar manipulând o țară întreagă să creadă că vom obține un portofoliu slab, doar pentru a bloca numirea unui adversar politic într-o funcție europeană, este un gest inacceptabil, iresponsabil și de o mare josnicie!

Importanța acestui moment nu trebuie ignorată. Prin dezvăluirea făcută de Băsescu, acesta a recunoscut totodată că și-a asumat un rol activ în subminarea imaginii țării pe plan european. Iar în momentul în care președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, va anunța comisariatul selectat pentru România – și dacă acesta va fi unul important – atunci va fi clar pentru toată lumea că Traian Băsescu nu a avut niciun merit în negocieri, ci a încercat doar să pună piedici și să saboteze țara, împreună cu Blaga și Iohannis, care au fost cam singurii politicieni din europa care și-au vorbit țara de rău la Bruxelles doar pentru a-și împlini propriile scopuri politice.

Citeşte şi:Tăriceanu: Preşedintele a încercat să saboteze desemnarea Corinei Creţu pentru Politici Regionale

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ