Băsescu: Apartenenţa politică întunecă minţile. Psd-iştii şi pnl-iştii se bucură când e arestat unul din tabăra cealal

| 01 apr, 19:43

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a afirmat vineri că apartenenţa la un partid "întunecă minţile" politicienilor, care au ajuns "să se bucure frenetic" când un adversar este arestat.


"Nu cu mult timp în urmă, pe stadioane, în adunări publice, în Parlament, 'mari lideri politici' precum Victor Ponta, Crin Antonescu, Liviu Dragnea, Dan Voiculescu, Alina Gorghiu, pe lângă care scâncea timid şi PDL-ul lui Blaga, instigau mulţimile USL-iste să strige 'Băsescu la puşcărie!'. Astăzi, după 'marea separare', psd-iştii şi pnl-iştii se bucură frenetic când unul din tabăra cealaltă este arestat. Văd cum apartenenţa politică duce la radicalism şi pare că le întunecă minţile. Corect însă este ca nimeni să nu poarte cătuşe înainte de a fi condamnat definitiv de un judecător", a scris Băsescu, pe Facebook. 

El a adăugat că nu trebuie gândite libertăţile fundamentale şi statul de drept în funcţie de interese şi simpatii politice. "Dragi cetăţeni, politicienii trec, drepturile fundamentale ale oamenilor trebuie să rămână! Aceste drepturi sunt în primul rând ale voastre şi vă sunt garantate de Constituţie. Ar fi păcat să renunţaţi la ele din inconştienţă, frustrare ori ură!", a transmis preşedintele PMP. 

Traian Băsescu a menţionat că arestarea unui simplu cetăţean trece neobservată, spre deosebire de cea a unui politician care "aduce glorie" procurorului. 

"Un politician are în plus notorietate, de aceea, dacă este plimbat cu cătuşe, aduce glorie procurorului. În timp ce arestarea unui simplu cetăţean, necunoscut, trece neobservată, deci mai puţin importantă pentru cei dornici de a-şi face imagine. De aceea, este important să luăm atitudine acolo unde gestul nostru contează, pentru că este vizibil. Deci, din protestul faţă de abuzurile la adresa unui om politic, are de câştigat de fapt fiecare cetăţean", a scris fostul şef al statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ