Băsescu: Arta, un domeniu care a dat nume sonore şi a impus identitatea românească în conştiinţa europeană

| 28 mai, 2014

Manifestările prilejuite de aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti conturează un moment important în istoria învăţământului superior din România într-un domeniu care a dat nume sonore şi opere de artă remarcabile, impunând, astfel, identitatea ţării noastre în conştiinţa europeană, se arată într-un mesaj transmis, miercuri, de preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului îi felicită pe reprezentanţii Universităţii, care au ştiut sa confere o 'însemnătate aparte' aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea acestei instituţii, 'prin organizarea unor evenimente culturale de înaltă ţinută, în parteneriat cu instituţiile culturale din România, şi prin prezenţa la Bucureşti a unor artişti importanţi care fac cunoscuta arta românească întregii lumi'.

Traian Băsescu apreciază că Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti se înscrie în eforturile de a moderniza şi de a ridica la standard european învăţământul superior românesc.

'Graţie acestei iniţiative educaţionale, artiştii români au a şansa de a intra într-un dialog rodnic cu artiştii europeni, împărtăşind publicului larg, prin vocaţia lor, valorile unei Europe care şi-a manifestat, încă de la originile sale, nevoia de a se defini prin artă', afirmă şeful statului.

El a amintit că arta românească a continuat sa existe, în ciuda ideologiei şi a presiunilor politice totalitare.

'Aniversarea de astăzi şi afinităţile profunde, păstrate şi cultivate între arta românească şi arta europeană, dovedesc faptul ca rezistenţa prin cultură rămâne o formă privilegiată de perpetuare a valorilor profunde care ne definesc', arată Traian Băsescu.

Şeful statului şi-a exprimat speranţa că bogăţia viziunilor artistice şi a stilurilor abordate de şcoala românească de arte va fi continuată de tinerii artişti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ