Băsescu, ATAC la Klaus Iohannis: A abdicat fără să fie rege. Românii, "puţin vânduţi" pentru liniştea preşedintelui

| 21 iul, 08:25

Fostul preşedinte Traian Băsescu a lansat un nou atac la adresa actualului preşedinte Klaus Iohannis. Într-un mesaj postat, marţi dimineaţa, pe Facebook, Băsescu îl critică pe Iohannis pentru că a promulgat legea alegerilor parlamentare fără să o atace la CCR, în condiţiile în care aceasta prevede un număr mai mare de parlamentari decât cel validat de români la referendumul din 2009. "Preşedintele Iohannis a abdicat fără să fie rege", spune Băsescu.

Traian Băsescu susţine că, promulgînd fără să obiecteze Legea privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, preşedintele Iohannis "şi-a abandonat cea mai importantă prerogativă, aceea de a-i reprezenta şi de a lucra pentru cei care l-au ales."

"Mare decepţie cînd am constatat că legea nu este atacată la Curtea Constituţională şi iată de ce:

- Numă de parlamentari conform noii legi : 466

- Număr conform referendumului din 2009 : 300

Dacă Parlamentul nu a binevoit să respecte votul exprimat de români într-un referendum validat, Preşedintele României avea obligaţia constituţională să acţioneze în favoarea propriului popor.

Preşedintele Iohannis a abdicat de la îndatoririle constituţionale în condiţiile în care avea la dispoziţie Decizia nr. 682/2012 a Curţii Constituţionale care în mod indirect îl obliga la reacţie. In realitate românii au fost "puţin vînduţi" pentru liniştea Preşedintelui în relaţia cu politicienii.

O fi prea greu pentru domnul Iohannis să fie loial constituţiei şi propriului popor?", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Citeşte şi: Anunţ BOMBĂ făcut de Traian Băsescu! Vestea aşteptată de toată lumea după 10 ani de mandat

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 iul, 09:03
Nicu
PROIECT UNIC LA NIVEL MONDIAL.
Nu oportunităţile ne vânează pe noi - noi suntem cei care trebuie să alergăm după ele. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câstige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ