Băsescu către candidaţii PMP: Cheia succesului la locale este să promiteţi oamenilor proiecte credibile

| 11 mai, 23:07

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, le-a transmis candidaţilor formaţiunii la primăriile din Bucureşti că la alegerile locale din 5 iunie "cheia succesului" este aceea de a promite alegătorilor proiecte credibile şi care să ţină cont de respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti prevăzute de Constituţie.


Traian Băsescu a fost prezent, miercuri seară, la o întâlnire electorală desfăşurată la sediul central al PMP şi la care au participat peste 300 de membri şi simpatizanţi ai partidului. 

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Robert Turcescu, a primit din partea lui Băsescu doi ardei iuţi, cu mesajul de a se dovedi la alegerile locale din 5 iunie, "mai tare" decât a fost el în 2000, când a câştigat funcţia de primar general. 

"Eşti în stare să primeşti ceva? Ia de aici", i-a spus Traian Băsescu candidatului PMP la Primăria Capitalei, în timp ce îi dădea un ardei iute, simbol pe care acesta l-a folosit în campaniile sale electorale trecute. 

Fostul primar general al Bucureştiului i-a mai oferit lui Turcescu un ardei, în aplauzele celor prezenţi la eveniment, făcând precizarea că îi mai oferă unul pentru că trebuie să fie "mai tare" decât el. 

În discursul său, liderul PMP a îndemnat candidaţii la primăriile de sector şi Primăria Capitalei, pe care i-a descris ca fiind "încă şase Băsescu", să abordeze campania electorală la un mod pragmatic şi să pună accent pe proiecte realizabile, nu pe "promisiuni fanteziste". 

"N-am câştigat niciuna din cele două campanii de la Bucureşti cu sloganuri, cu vorbe fără acoperire, cu proiecte de genul: 'O să fac o autostradă suspendată'. (...) Astfel de proiecte nu m-au dus la succes, deşi pe Sorin Oprescu, paradoxal, l-au dus. Atunci când îţi faci campania cu minciuni, oamenii încep să vadă că lucrurile pe care le-ai promis nu se pot face. (...) Deci, campaniile noastre trebuie să fie legate de realităţile Bucureştiului, de realităţi specifice în sectoare, în cartiere. (...) Cred eu că este cheia succesului nostru, dacă vom avea angajamente pe care oamenii să fie convinşi că putem să le şi facem", a spus Băsescu. 

De asemenea, preşedintele PMP le-a transmis candidaţilor să ţină cont de prevederile capitolului din Constituţia României referitor la drepturile şi libertăţile cetăţenilor, cu accent pe dreptul la educaţie, la ocrotirea sănătăţii, la un mediu curat, la informare şi pe transparenţă administrativă în privinţa cheltuirii banului public. 

Robert Turcescu a declarat, la rândul său, că a intrat în competiţia electorală hotărât să câştige Primăria Capitalei, adăugând şi că a intrat în PMP "ca într-o familie". 

"Bucureştiul nu e un simplu oraş, e capitala României, iar tonul schimbării trebuie să plece de aici. Proiectul Mişcarea Populară nu este un proiect sezonier, nu este pentru alegerile locale din luna iunie 2016. Proiectul Mişcarea Populară e un crucişător, desparte apele în politica românească, arată clar stânga şi dreapta, arată clar cine sunt cei care vor să facă o altfel de politică şi arată clar încă unde sălăşluieşte speranţa. Aici, în acest partid, este o stare de spirit care se va întinde în întreaga Românie. (...) Vremea scamatoriilor politice, a păpuşarilor politici a apus. (...) Cetăţenii Bucureştiul, la fel ca şi cetăţenii României, plătitori de taxe şi impozite merită respectul clasei politice", a declarat candidatul PMP la Primăria Bucureşti. 

Robert Turcescu a făcut şi o serie de remarci la adresa contracandidaţilor săi. 

"Spuneţi-le bucureştenilor pe care-i veţi întâlni să nu se piardă cu Firea. Luptaţi împreună cu noi şi cu ceilalţi: Salvaţi Bucureştiul de Nicuşor Dan. Şi, mai ales, nu mizaţi greşit pe Cătălin Perdoiu", a spus candidatul PMP. 

Turcescu i-a transmis lui Traian Băsescu că PMP are nevoie de el ca lider de partid, cerându-i să le stea alături şi pe viitor. În context, el s-a declarat "băsist", adăugând că "a fi băsist (...) înseamnă şi azi, mai ales, să-ţi doreşti cu adevărat să schimbi lucrurile în bine". 

Eugen Tomac, candidatul PMP la sectorul 1, a declarat că şi-a propus să readucă "respectul faţă de cetăţean" în sector. 

"Mi-am propus ca la sectorul 1 să readucem la normalitate tot ceea ce înseamnă decizie în administraţia publică. (...) Cei care vor vota pe 5 iunie PMP vor face cea mai bună alegere, pentru că un vot dat PMP înseamnă o investiţie sigură în viitorul României", a declarat Tomac. 

Radu Cristescu, candidat la sectorul 2, a promis că va avea ca "o carte de căpătâi" a mandatului său de primar Constituţia României. 

Cristian Petrescu, candidat la sectorul 3, a afirmat că PMP vine cu programe "concrete, fezabile", dând ca exemplu scăderea facturilor la gaze cu 15%, audit la administraţiile de bloc acolo unde oamenii nu sunt mulţumiţi. 

Ştefănel Dan Marin, candidatul PMP la sectorul 4, a spus că nu va va avea o campanie cu "lovituri sub centură" şi că va prezenta soluţiile sale pentru sector în cât mai multe discuţii cu cetăţenii. 

La rândul său, Ştefan Enache, candidatul la sectorul 6, s-a prezentat ca un om nou în politică, criticând precedentele administraţii de la sector şi menţionând faptul că actualul edil a a ajuns, prin modul în care a administrat, să fie numit "primarul fantomă". 

PMP nu se va prezenta la alegerile din 5 iunie cu un candidat la funcţia de primar al sectorului 5, întrucât propunerea avansată nu a fost validată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ