Băsescu, către fermieri: Bruxelles-ul nu e Înalta Poartă, ci un partener al României

| 16 mai, 2013

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, joi, fermierilor români reuniţi la conferinţa naţională a agricultorilor, că Bruxelles-ul nu este Înalta Poartă, ci un partener al României, el arătând că interesul celor de la Bruxelles este ca banii europeni să fie cheltuiţi bine şi la vreme.

"Poate de la această întâlnire veţi pleca, dacă voi reuşi să vă conving, că Bruxelles-ul nu e Înalta Poartă. Vă pare Cioloş a fi unul de la Înalta Poartă? Mie nu-mi pare deloc. Eu cred că Bruxelles-ul e partenerul nostru, cu o singură condiţie: să respectăm regulile. Atunci când respecţi reguli şi ce ne-am angajat să facem, cu certitudine Bruxelles-ul ne va fi un partener. Când vedeţi sancţiuni, să vă întrebaţi de zece ori ce o fi făcut România de sunt poziţii care o admonestează", a spus Băsescu.

El a arătat că interesul celor de la Bruxelles este ca banii europeni să fie cheltuiţi bine şi la vreme în România şi i-a îndemnat pe fermieri să considere Bruxelles-ul un partener.

"Sunt un om care şi-a apărat interesele ţării ori de câte ori i s-a părut că ţara e nedreptăţită, dar înţeleg întotdeauna când Bruxelles-ul ajuge la o limită când o ţară sau alta nu respectă regula jocului, când o ţară sau alta nu respctă lucruri la care s-a angajat. Vedeţi în Bruxelles un partener şi o să câştigm toţi, şi noi şi ei, pentru că intersul lor este ca banii europeni să fie bine cheltuiţi în România şi mai ales cheltuiţi la vreme", a adăugat şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ