Băsescu, cercetat de Consiliul Discriminării pentru declaraţiile despre refugiaţi

| 13 sep, 14:43

Traian Băsescu a ajuns din nou în atenţia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. De data aceasta, CNCD va verifica declaraţiile făcute de fostul preşedinte la adresa refugiaţilor care au ajuns în Europa din Orientul Mijlociu. Băsescu a mai fost amendat de CNCD pentru declaraţii defăimătoare.

Asztalos Csaba Ferenc, preşedintele CNCD, susţine că sesizarea privindu-l pe fostul preşedinte se referă la declaraţia acestuia că toţi refugiaţii sunt persoane agresive şi periculoase.

"Declaraţii care au tentă de stigmatizare şi de generalizare asupra comunităţii de refugiaţi, calificându-i ca fiind agresivi, calificându-i ca fiind un pericol terorist în general, ceea ce pune în discuţie crearea unei atmosfere ostile, degradante, umilitoare la adresa acestora, inclusiv utilizarea acelei imagini care a devenit leit-motiv în cazul fostului preşedinte: cu musulmanul care se aruncă sau ar putea să se arunce în aer într-o staţie de metrou în Bucureşti", a declarat Asztalos Csaba Ferenc, preşedintele CNCD, la RomâniaTV .

Fostul preşedinte, care s-a declarat ferm împotriva cotelor de refugiaţi şi, în general, împotriva primirii acestora pe teritoriul României, a declarat în legătură cu migranţii sirieni că sunt agresivi şi că printre ei se pot ascunde terorişti.

”Sunt agresivi, dar nici românii nu sunt mai blânzi când sunt în haită. În Ungaria ați văzut că s-au bătut români cu români. Va fi un decalaj cultural. Își vor cere drepturile. Trebuie să le asiguri tot: casă, masă, asistență medicală, școli, dreptul de a-și păstra religia. Totul face parte din libertățile omului. (...) Noi nu am reușit să integrăm romii. Cum o să-i intregrăm pe musulmani despre care nici nu știi care sunt suniți, care sunt șiiți. Noi cu ungurii ne mai certăm, dar ăștia își pun bombe”, a declarat Băsescu în urmă cu două zile.

Citeşte şi: Băsescu: Noi nu am reușit să integrăm romii. Cum o să-i intregrăm pe musulmani?

 

Traian Băsescu a fost amendat cu 600 de lei de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) în februarie 2014, pe când era încă preşedinte, pentru declaratiile facute in noiembrie 2010, la Ljubljana, despre romii nomazi. Basescu afirmase atunci ca "multi dintre ei, in mod traditional, traiesc din ce fura".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 sep, 09:13
Dan
Refugiati
Se pare ca libertatea de exprimare este doar o vorba pentru diverse actiuni propagandistice, nicidecum o realitate. In presa scrisa si vorbita exista opinii mult mai ferme privitor la acesti oameni veniti din tarile arabe, mult mai inversunate impotriva lor. Astfel ca, persoana care urmareste ce iese din gura noastra, ar face bine sa dea in judecata pe toti cei care "stigmatizeaza" si "umilesc" deneralizat "refugiatii". Posibil sa primeasca si un bonus consistent pentru aceasta din partea Ministerului de Finante, in cazul in care vor fi amendati toti "vorbitorii" cu cate 600 de lei. Sau poate domnul Basescu sa il dea in judecata pentru hartuire!?
14 sep, 09:00
Gabriel
Pentru o zi de maine mai buna !
Susţineţi-vă scopurile şi planurile cu perseverenţă şi hotărâre. Nu luaţi niciodată în considerare posibilitatea eşecului. Niciodată să nu vă gândiţi că aţi putea renunţa. Hotărâţi să staţi pe poziţie, indiferent ce s-ar întâmpla. Si, atâta vreme cât veţi refuza să renunţaţi, veţi avea succes, în cele din urmă. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]
14 sep, 01:16
PETRE
Basescu...
Basescu este santajat indirect dar cu masuri concrete:"Sau taci sau te judecam pt.orice parere exprimata-gasim nod in papura !".
O,tempora !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ