Băsescu cere Senatului încetarea demersurilor "de politizare" a ICR

| 18 iun, 2013

Preşedintele Traian Băsescu se arată îngrijorat faţă de "continua decredibilizare" a Institutului Cultural Român, făcând un apel la adresa conducerii Senatului şi a senatorilor USL pentru a "înceta de îndată demersurile de politizare" a ICR.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, îşi exprimă îngrijorarea faţă de continua decredibilizare a Institutului Cultural Român ca urmare a schimbărilor brutale a conducerilor instituţiei şi a politizării la care USL supune ICR în ultimul an; intenţiile de folosire ca instrument politic a unei instituţii al cărei unic scop este promovarea culturii româneşti în lume, demersurile de politizare a activităţilor pe care ICR le desfăşoară şi a aparatului său de lucru, aşa cum confirmă şi evenimentele din ultimele zile, nu au făcut altceva decât să continue procesul de degradare a imaginii Institutului Cultural Român.

Traian Băsescu face un apel la adresa conducerea Senatului şi la senatorii USL să înţeleagă importanţa Institutului Cultural Român pentru imaginea culturii româneşti şi a României în lume, să dea dovada unui comportament responsabil şi să înceteze de îndată demersurile de politizare a acestei instituţii culturale"  se arată într-o precizare a Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedinţia menţionează, de asemenea, că face respectiva precizare cu privire la "situaţia cu care se confruntă ICR începând cu luna iunie 2012" .

Plenul Senatului a aprobat în şedinţa de astăzi proiectele de hotărâre privind încetarea mandatului preşedintelui Institutului Cultural Român, Andrei Marga, şi al celor doi vicepreşedinţi, Vladimir Simon şi Horia Răzvan Gârbea.

Mandatele preşedintelui ICR, Andrei Marga, şi vicepreşedintelui Horia Gârbea au încetat ca urmare a demisiei acestora din funcţiile pe care le deţineau iar mandatul vicepreşedintelui Vladimir Simon a încetat ca urmare a revocării acestuia din funcţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ