Băsescu:Dacă la 10 ani de la aderarea la NATO nu toţi românii trăiesc mai bine, este din cauza noastră

| 01 apr, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat marţi că aderarea României la NATO a adus multiple beneficii economice ţării, iar dacă nu toţi românii trăiesc bine la zece ani de la aderarea la Alianţa Nord-Atlantică, este din cauza politicienilor.

"Trebuie să le spunem cetăţenilor români că aderarea la NATO ca ţară ne-a adus şi multiple beneficii economice', a spus şeful statului în şedinţa solemnă a Parlamentului organizată cu ocazia împlinirii a 10 ani de la aderarea României la Alianţă, el precizând că din 2002, când România a fost invitată să adere la Alianţa Nord-Atlantică, 'am asistat la accelerarea dezvoltării economice a ţării, inclusiv la creşterea semnificativă a numărului de investiţii străine", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului le-a mulţumit cetăţenilor pentru sprijinirea proiectului de aderare la NATO.

Băsescu a mai precizat că plasarea sub 'umbrela' NATO a României a favorizat intensificarea dezvoltării ţării.

"Aderarea la NATO şi UE reprezintă cele mai mari realizări ale noastre, fundamente ale dezvoltării noastre viitoare. De aici decurg şi obligaţiile noastre pentru viitor, dacă împreună clasa politică am acţionat coordonat pentru aderarea la cele două organizaţii, tot împreună va trebui să veghem la apărarea acestor împliniri. România trebuie să-şi continue drumul pe calea europeană. Poporului român trebuie să-i spunem că drumul este bun, decizia de aderare la NATO a fost una înţeleaptă, iar dacă la zece ani de la aderare nu toţi românii trăiesc mai bine, este din cauza noastră, şi nu a soluţiei pe care am ales-o", a afirmat Băsescu.

Preşedintele a precizat că aderarea la NATO şi ulterior aderarea la UE au reprezentat decizii istorice ale statului român, expresie a voinţei liber exprimate a cetăţenilor români.

'Am obţinut astfel cei mai buni aliaţi şi cele mai bune condiţii de dezvoltare a ţării', a spus Băsescu.

El a mai subliniat că aderarea României la NATO are o valoare istorică.

'Pentru prima dată în istoria sa modernă, România este aliată cu toate puterile occidentale în acelaşi timp', a afirmat Băsescu.

Şeful statului a arătat că ulterioara dezvoltare în cadrul NATO a relaţiei speciale cu SUA a 'îmbunătăţit şi mai mult situaţia internaţională a României, putând spune că în acest moment România se bucură de cele mai bune garanţii de securitate din istoria modernă a statului român, prin umplerea de conţinut în relaţia bilaterală cu SUA a calităţii noastre de membru NATO'.

'Relaţia cu SUA a făcut posibil scutul antirachetă de la Deveselu, a făcut posibilă amplasarea de baze militare americane pe teritoriul României, organizarea Summitului NATO la Bucureşti, o angrenare fără precedent a structurilor militare şi de securitate ale României în angrenajul NATO', a arătat Băsescu.

Citeşte şi: 10 ani de NATO. Băsescu: Proasta guvernare poate pune în pericol stabilitatea ţării

Tag-uri: nato, traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ