Băsescu: Dacă partidele nu vor avea responsabilitatea statului de drept, România nu va avea prosperitate

| 03 iul, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că există pericolul reversibilităţii reformelor, în condiţiile în care în Parlament este o majoritate dispusă să facă 'ţăndări' statul de drept.

'Dacă partidele nu sunt pătrunse de responsabilitatea menţinerii statului de drept, a funcţionării lui tot mai bine, România nu va avea nici prosperitate şi nici respect', a afirmat şeful statului, la dezbaterea 'Democraţie şi stat de drept în România', organizată de Fundaţia Mişcarea Populară la Palatul Parlamentului.

'Nicio democraţie nu este definitivă, dacă oamenii politici nu au ca obiectiv să menţină democraţia şi statul de drept', a spus şeful statului, arătând că democraţia din România a evoluat enorm faţă de începutul anilor '90. 

El a subliniat că există pericolul reversibilităţii reformelor care vizează statul de drept.

'Avem probe că în Parlament avem o majoritate care este dispusă să facă ţăndări (n.r. statul de drept)', a declarat Băsescu, dând ca exemplu 'marţea neagră' şi modificarea legii ANI. 

Şeful statului a conchis că 'nu există decât o singură soluţie, ca toate partidele care se pretind democratice să lucreze la consolidarea statului de drept, altfel reformele sunt reversibile'. El a arătat că şi că societatea civilă ar trebui să reacţioneze în acest caz. 

De asemenea, preşedintele Băsescu a arătat că partidele ar trebui să semneze Pactul pentru statul de drept propus de PMP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ