Băsescu: Dacă Ponta și Antonescu nu aplicau o lovitură statului de drept, MCV ar fi fost o amintire pentru România

| 27 ian, 16:16

Liderul Mișcării Populare (MP), Traian Băsescu, consideră că, dacă fostul premier Victor Ponta și fostul președinte al Senatului Crin Antonescu nu ar fi aplicat statului de drept o "grea lovitură", România ar fi avut al șaselea raport pozitiv pe justiție, iar Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) ar fi fost o amintire pentru țara noastră.

"Am citit atent raportul MCV. Este al treilea raport consecutiv care constată progresele justiției (2013, 2014, 2015). Dacă în 2012 n-ar fi existat nefericiții (de azi) Ponta și Antonescu să aplice statului de drept o grea lovitură, astăzi am fi fost la al șaselea raport pozitiv pentru justiție, iar MCV-ul ar fi fost o amintire pentru România și spațiul Schengen o realitate pentru români. Chiar nu merge cu 'punct și de la capăt'. Poate încercăm cu 'continuitate' (vezi relațiile cu SUA, cu R.Moldova etc, etc)", a scris fostul președinte, pe Facebook.

Cu o zi în urmă, președintele MP aprecia că noul raport MCV pe justiție pentru România va fi unul "bun, dar cu o atenționare pe respectarea drepturilor omului".

"Eu cred că va fi un raport bun, nu are niciun motiv să nu fie un raport bun. În același timp, vreau să cred că aceia care și-au dorit un spectacol în procesul de aplicare a justiției — eu nu am fost adeptul spectacolului, ci doar al aplicării legilor și al tragerii la răspundere a celor vinovați — vor realiza că spectacolul s-a făcut. Au văzut și ei suficienți oameni cu cătușe, dar și că a început să se deprecieze sistemul de respectare a drepturilor omului. Și chiar dacă nu vor remarca acest lucru, sper să nu aplaude numai spectacolul, ci esența aplicării legii. Deci, va fi un raport bun, dar cu o atenționare pe respectarea drepturilor omului", a declarat Băsescu, la postul B1 Tv.

Rapoartele din cadrul MCV pentru Bulgaria și România au fost prezentate de Comisia Europeană, miercuri, la Bruxelles.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ