Băsescu, demagogie până la capat în privința accizei la carburanți

| 27 mar, 2014

Traian Băsescu încearcă din nou să înșele opinia publică prin discursurile bombastice cu privire la acciza pe carburanți.

Demagogia pe care o practică servește clientelei sale politice (din PMP, dar și din PDL) și se manifestă prin organizarea de mitinguri anti–acciză menită să genereze vizibilitate în vederea europarlamentarelor. Foștii guvernanți nu sunt în niciun fel interesați de soarta cetățenilor, prioritare pentru aceștia fiind calcule politice ce pot chiar să le aducă o imagine bună în ochii celor care se lasă păcaliți de praful minciunilor în legătură cu impactul prețului la carburanți.

Traian Băsescu nu renunța la a mai crea insabilitate pe scena politică, agățându-se de acest subiect ori de căte ori poate. Recent, președintele Băsescu i-a adresat o scrisoare premierului Victor Ponta prin care îi cere să renunțe la aplicarea accizei la carburanți, cu toate că șeful statului a aprobat bugetul pentru anul 2014 și a semnat memorandumul cu FMI care include această măsură.

Avem în față un act de o foarte mare iresponsabilitate din partea Președintelui, în contextul în care majorarea accizei nu va avea un impact semnificativ asupra inflației - undeva la 0,2% confrom BNR, iar banii vor merge la proiectul autostrăzii Pitești – Sibiu.

Să ne amintim în acest context de celebra taxă „aici sunt banii dumneavoastră”, impusă de Traian Băsescu - cel mai longeviv ministru al Transporturilor din ultimii 24 de ani. Președintele a fost cel care a inventat acciza la carburanți prin taxă de drumuri.

Practic, în cele patru mandate din cei șapte ani cât a fost ministru al Transporturilor nu s-a realizat niciun kilometru de autostradă, ba chiar Traian Băsescu susținea public să se renunțe la „prostia asta cu autostrăzile”și nu a fost reabilitat niciun metru de cale ferată, respectiv nu s-a făcut nimic pentru porturile dunărene sau pentru aeroporturile din România.

Tot ce s-a reținut din bilanțul la Ministerul Transporturilor din timpul lui Băsescu au fost acele observații justificate ale jurnaliștilor care arătau că pancartele erau chiar „întâmplător” puse în dreptul gropilor. Astfel, banii cetățenilor prin acciza introdusă de Băsescu nu au fost investiți în autostrăzi, ci în celebrele plăcuțe...

Iar „grija” lui Traian Băsescu și a PMP/PDL privire la impactului prețului la carburanți asupra populației este una cu totul ruptă de realitate. Prețul la benzină a crescut cu până la 90% pe vremea lui Emil Boc - mai exact din 2009 și până în 2012, iar prețul la motorină a crescut necontrolat cu 70%.

Așadar, campania de dezinformare și manipulare a opiniei publice prin mesajele preluate de acoliții lui Băsescu este infirmată cu desăvârsire de date foarte clare. Realitatea ne arată că prețurile la combustibili aproape că s-au dublat în numai 3 ani în vremea guvernărilor păstorite de Băsescu. Benzina aproape că și-a dublat prețul, ajungând de la 0,67 euro/litru în anul 2009 la 1,28 euro/litru în anul 2012.

Dacă Băsescu ar fi fost un Președinte corect ar fi trebuit să critice și creșterea prețurilor la combustibil din acea perioadă.

Într-un final, introducerea acestei accize reprezintă pentru Băsescu o nouă ipocrizie. Demagogia practicată de Traian Băsescu se poate traduce prin faptul că vorbim de o creștere de 10 ori mai mare aparținând guvernărilor trecute decât cea de acum. De fapt, de când USL a venit la Putere, prețul benzinei a scăzut cu 3%, iar cel al motorinei cu 2%.

Dar oare tandemul Băsescu – Udrea – Boc, care protestează împotriva accizei pentru că „țin la popor”, se simte cu musca pe căciulă pentru că în timpul guvernării lor prețul la carburant s-a dublat?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mar, 2014
ego
Simonica tata, daca dupa capul tau de bibilica Basescu este demagog cand sustine ca o crestere a accizei la carburanti nu poate duce decat la o majorare in cascada a preturilor si deci la scaderea nivelului de trei a intregii populatii, atunci cum este dr. Pinocchio cand spune ca banii se vor duce la autostrazi (?!) iar ministresa de la finante spune ca se vor duce la pensii si salarii? Ea, saraca, nu este obisnuita cu minciuna permanenta a dr. Pinocchio si a intregului lui govern. Iar tu, daca te vrei o jurnalista corecta, nu-l mai cataloga drept demagog pe Basescu in situatia in care Ponta minte mai des decat respira.
27 mar, 2014
Dan
Domnisoara....Sa inteleg ca dati cu placere mai multi bani pe benzina? pe mincare si metrou? Ma mir , daca mäcar ati fii frumoasa sa fiti intretinuta dar nici desteapta si nici frumoasa nu sunteti, in schimb o sa aveti mai putini bani dar cum il sustineti pe plagiatorul albanez, e bine, din rau in mai rau

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ