Băsescu despre dosarul său cu Firea: Parchetul General trebuie să rămână în afara jocurilor politice

| 25 iul, 12:31

Parchetul General trebuie să rămână în afară jocurilor politice, afirmă preşedintele PMP, Traian Băsescu, într-un comentariu publicat pe Facebook despre eventuala trimitere în judecată a dosarului său de la Parchetul General constituit la sesizarea Gabrielei Firea.

"De bună seamă, nu este un dosar politic. Aflu de la un post de televiziune că procurorii Adina Petrescu şi Camelia Sutiman (aflată în continuă consultare cu Mihalache) au avizat trimiterea mea în judecată pentru că doamna Firea s-a simţit ameninţată şi s-a speriat de declaraţiile mele la adresa soţului, primar de Voluntari. Cu certitudine, când Ponta şi Antonescu, însoţiţi de doamna Firea, mobilizau şi instigau zeci de mii de oameni să urle pe stadioane 'Băsescu la puşcărie' nu era nicio ameninţare, era o dezmierdare. Cum dezmierdare era şi când doamna Firea o acuza în mod mincinos pe fiica mea că a făcut o tranzacţie ilegală. Oare unde erau procurorii Adina Petrescu şi Camelia Sutiman când asupra mea şi a familiei mele se proferau aceste ameninţări? Până la urmă, ce nu face doamna Camelia Sutiman pentru un nou mandat de Procuror şef Secţie... Am convingerea că Parchetul General trebuie să rămână în afara jocurilor politice", a scris Traian Băsescu, luni, pe pagina sa de Facebook. 

Preşedintele PMP conchide cu următorul "PS": "Înţeleg că Parchetul General a rezolvat marile dosare ale Revoluţiei şi mineriadelor, drept pentru care a venit vremea anchetării declaraţiilor politice". 

Potrivit unor surse judiciare, procurorul de caz a emis un rechizitoriu în dosarul Băsescu-Firea şi dosarul se află în procedura de verificare a legalităţii în vederea trimiterii în judecată. 

Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe Traian Băsescu, şef al statului la acea dată, de ameninţare şi şantaj în legătură cu declaraţiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate. 

În denunţul depus împotriva lui Traian Băsescu la Parchetul General se arăta: "Într-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat în seara zilei de 13.04.2014, în cadrul emisiunii 'Jocuri de putere', referindu-se la activitatea parlamentară a dnei senator Firea Gabriela, în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalităţii achiziţiei terenurilor din zona comunei Nana, judeţul Călăraşi, a afirmat: 'Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moşia soţului ei unde este primar, că s-ar putea să nu-l găsească într-o zi acasă dacă... Nu-i atentă... Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele'". 

În noiembrie anul trecut, procurorii Parchetului General au suspendat cercetările în dosarul în care Traian Băsescu este acuzat de ameninţare, după ce fostul preşedinte a început procedura de mediere cu Gabriela Firea. Cei doi nu au ajuns însă la un acord, astfel încât procurorii au reluat ancheta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ