Băsescu, despre referendum: Mă voi duce. Dacă va fi invalidat, nimeni nu va mai putea opri PSD

| 15 apr, 15:35

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică seara, că va participa la referendum şi va îndemna oamenii să iasă la vot. Totodată, Băsescu a atras atenţia asupra faptului că, dacă nu va fi atins cvorumul necesar validării, atunci nimeni nu îi va mai putea opri pe liderii PSD să spună „frate, bună ziua. Poporul nu vrea să vă mai băgaţi în justiţie”.

„Eu mă voi duce şi voi îndemna pe cei pe care pot să îi îndemn să participe la referendum. Dar riscul este formidabil, riscul de invalidare prin neatingerea cvorumului, şi atunci nimeni nu va mai putea opri PSD să spună 'Vedeţi, nici poporul nu vrea să vă mai băgaţi în justiţie, trebuie să facem ce spunem noi'. Şi o vor face cu o duritate fără seamăn, pentru că invalidarea referendumului va fi ocazia pentru liderii PSD să spună 'frate, bună ziua. Poporul nu vrea ce vreţi voi justiţie cu interdicţie de a ocupa funcţii publice, cu interdicţie de a da ordonanţe de urgenţă. Staţi că vă dă PSD acum ordonanţe de urgenţă până vă săturaţi'”, a afirmat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a adăugat că PSD va juca acea carte a neprezentării la vot, iar dacă referendumul va fi invalidat, atunci partidul lui Liviu Dragnea va folosi acest lucru ca o „teribilă armă” împotriva lui Klaus Iohannis şi îi va da o lovitură premergătoare alegerilor prezidenţiale.

„Eu cred că PSD va juca acea carte a neprezentării la vot. O vor face ori public, ori prin organizaţii, dar vor juca această carte pentru că, pe o parte, eşuarea referendumului are efectele de a le da cea mai teribilă armă - 'vedeţi că nici poporul nu e cu dumneavoastră. Domnule preşedinte şi cu cei care strigă lăsaţi justiţia independentă', iar pe de altă parte este o lovitură premergătoare alegerilor prezidenţiale, care sunt peste câteva luni. Deci e riscant, dar nu e mai puţin adevărat că lansarea referendumului îi permite preşedintelui să joace în campanie, pe tema referendumului, iar românii se vor duce în mod cert, cei care se vor duce, să voteze partidele pentru PE, unii dintre cei care votează la alegeri vor vota la referendum, alţii nu”, a explicat Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ